17. kolo
23.12.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

St. Étienne neprohrálo v Ligue 1 pošesté v řadě, z půdy Monaca si odvezlo bod

Hostující trenér Claude Puel mohl být s výkonem svého mužstva na závěr kalendářního roku ve finále spokojený. Už hůře se mu ovšem dýchalo po konečné plichtě. Monaco, kde mimo jiné od roku 1979 do roku 1996 strávil svou hráčskou kariéru a na přelomu milénia klub vedl jako trenér, bylo totiž statisticky o dost horším týmem. St. Étienne ale výhru přesto neurvalo.

Knížecí celek, který před pár dny utnul svou nelichotivou bilanci tří porážek v řadě díky skalpu posledního Dijonu, vykázal na druhou stranu perfektní produktivitu. Z pouhých dvou střel na bránu vytěžil hned dva přesné zásahy. Les Verts naopak vypálili hned osmnáctkrát. Urodila se i tak konečná remíza, byť hosté mimochodem dominovali i číslům v držení míče.

Je potřeba říci, že celý zápas notně ovlivnila červená karta, kterou obdržel monacký záložník Matazo ve 35. minutě poté, co poměrně nešťastně v souboji o míč přišlápl zezadu kotník protivníkovi Bouangovi. V oslabení se zkrátka družstvu Nika Kovače nehrálo nikterak pohodlně. A je vůbec s podivem, že nakonec zkraje druhé půle ještě srovnalo nepříznivý stav.

Před výše popsaným vyloučením ale jinak nabídlo střetnutí tři branky. O tu první se postaralo Monaco v 7. minutě. Ben Yedder svým jemným obloučkem vyslal do pokutového území na hranici ofsajdu balancujícího Diopa, ten si balón bleskově zpracoval a prostrčil ho podél gólmana Moulina za brankovou čáru. Pak však nejlepší pasáže zápasu prožívalo St. Étienne.

A ve 21. minutě odpovědělo na gólový úder svého soka. Aouchiche zakroutil svůj prudký centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, tam si nejvýše naskočil Debuchy, jehož hlavičku nezachytil brankář Mannone. Ve 29. minutě hosté ještě navýšili svůj náskok z proměněné penalty Bouangy, nařízené za držení autora této branky bránícím Maripánem.

Jenomže sotva se ASSE hodlalo ve druhém dějství hnát za pojištěním svého vedení, ve 48. minutě lovil Moulin merunu ze své sítě podruhé. Domácí podnikli rychlý brejk, technicky si výtečně počínal Gelson Martins, který následně míč předal spoluhráči Vollandovi, a ten ve vyložené pozici v koncovce nezaváhal. Ve zbývajících pasážích hry se už skóre nezměnilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele