19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Stefan Jovetić (© AFP)

Přímý souboj o pohárové příčky zvládlo lépe Monako

Zápas mezi Monakem a Angers skončil jednoznačnou výhrou domácích Knížat výsledkem 3:0. Domácí byli pilnější ve střelbě a nakonec tuto převahu dokázali zužitkovat třemi góly. Do vedení poslal Monako před koncem prvního poločasu obránce Maripán a dvacet minut před koncem navýšili výsledek Volland a Jovetić.

Před utkáním měly oba celky shodný počet bodů, takže bylo jasné, že vítěz se v tabulce posune na pohárová místa. Začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný a na větší příležitost se čekalo do dvacáté minuty, než po rychlém brejku nepřesně zakončoval Pierrick Capelle. Stejná potíž pak potkala i o dvě minuty později jeho kolegu Loïse Dionyho.

Monako se osmělilo až před koncem prvního poločasu. Střela Diopa ještě vážnější nebezpečí pro Bernardoniho neznamenala, ale ve 40. minutě předvedli domácí ťukec a Guillermo Maripán stál ve správný čas na správném místě, aby z malého vápna uklidil balón do sítě. Stoper Monaka příliš branek nedává a tahle byla hned vítěznou. V tu chvíli to však ještě nikdo nevěděl.

Spokojenější šli do šaten domácí borci, ale po změně stran to ještě byla šichta. Angers se však nedostávalo do šancí a bylo jen otázkou času, kdy se Monaku povede jedna další akce a odskočí na rozdíl dvou branek. Tato situace nastala v 72. minutě, kdy Henrique z levé strany našel před prázdnou brankou Kevina Vollanda a ten už neměl problém zakončit.

Definitivně jasno bylo devět minut před koncem, když další rychlý kontr potrestal Stevan Jovetić. Monako zvítězilo nad Angers jasně 3:0 a poskočilo na pátou příčku. Hosté zůstávají v těsném závěsu sedmí.

Autor: Ondřej Linhart / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele