11. kolo
22.11.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tino Kadewere (© AFP)

Lyon zvítězil v Angers a dotáhl se na špičku ligy

Tino Kadewere byl jediným střelcem zápasu mezi Angers a Lyonem a hosté se díky tomu posunuli na pozice zaručující Ligu mistrů. Situace na čele Ligue 1 je hodně vyrovnaná, trojice týmů včetně Lyonu má na kontě dvacet bodů. Angers zůstává ve středu tabulky.

Trenér Lyonu Rudi Garcia si dobře uvědomoval náročnost utkání v Angers a to se také potvrdilo. Až do 78. minuty byl stav utkání nerozhodný 0:0.

Už samotný začátek zápasu byl z obou stran vyrovnaný a na první loženku se čekalo až do 24. minuty. Po precizním centru Depaye scházel Kadeweremu centimetr, aby hlavou umístil balón do branky. Na druhé straně zahrozilo i Angers a po Fulginiho ráně zpoza vápna se musel natahovat Lopes. Za chvíli šel brankář Lyonu znovu do akce a tentokrát zvládl zpacifikovat nepříjemný centr na přední tyč. Před koncem poločasu si oba týmy rozdělily gólovky po jedné - Bahoken stejně jako Mendes ale přestřelili branku a tak se skóre nepohnulo.

Zajímavý byl i průběh druhého poločasu. Hned na začátku sudí odpískal pokutový kop za údajnou Thioubovu ruku, což ale VAR systém nepotvrdil a tak se pokračovalo ve hře. Sám Thioub pak stanul před Lopesem a v obrovské tutovce pohořel.

Angers mělo i další šance, které nevyužilo a později toho litovalo. Především v 74. minutě z dobré pozice přestřelil Amadou a o čtyři minuty později za to domácí zaplatili. Dembélé vrátil balón někam na penaltovou značku, kde si ho ze vzduchu zpracoval na prsa Kadewere a tvrdou ranou překonal brankáře Bernardoniho.

Lyon v zápase ukončil čekání na gól a přiblížil se třem bodům. Angers se ještě hnalo za vyrovnáním a opravdu blízko bylo v nastaveném čase. Doumbia na malém vápně střílel do protipohybu Lopese a toho zachránil na brankové čáře Diomande. Infarktový závěr Lyon zvládl a z města na Loiře si veze všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele