22. kolo
31.01.2021 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Lois Diony (© AFP)

Angers si pojistilo umístění ve středu tabulky, Nimes porazilo 3:1

Z úplného dna se chtěl vyškrábat Nimes Olympique, který se představil na Loiře v Angers. Domácí ale žádné překvapení nedovolili a svého soupeře porazili třemi góly. Prosadili se Capelle, Coulibaly a Diony. Čestný úspěch Krokodýlů měl na svědomí proměněnou penaltou Ripart.

Nimes si vypracovalo šanci jako první a po centru Alakouche hlavičkoval vedle Ripart. Už po deseti minutách museli domácí poprvé sáhnout ke střídání a zraněného Fulginiho nahradil Thioub. Nimes bylo i dál aktivnější a další nepřesný pokus zaznamenal Ferhat. Angers možná v úvodu nebylo tolik aktivní, ale ve 20. minutě se dostalo do vedení. Deaux vyrobil zbytečnou chybu na hranici pokutového území a Pierrick Capelle ji okamžitě potrestal vedoucím gólem.

Angers bylo v prvním poločase mimořádně efektivní. Ve 35. minutě přilétl do vápna hostů centr a Lassana Coulibaly rovnou z první nedal Reynetovi vůbec žádnou šanci. "Crocodiles" prohrávali o dva góly, ale ještě do poločasu se stačili vzpamatovat a vstřelit kontaktní gól. Po ruce Capelleho sudí odpískal pokutový kop a Rinaud Ripart ho bezpečně proměnil.

Druhý poločas tak sliboval drama, jenomže "Les Scoïstes" zase odskočili na rozdíl dvou branek. Nejprve Diony v souboji s Reynetem neuspěl, ale o tři minuty později si poradil s Manganiho centrem a střelou pod břevno zvýšil na 3:1.

Nimes mělo až do konce zápasu větší územní převahu, která však k ničemu zásadnímu nevedla. Angers se v pohodě bránilo a nakonec také zapsalo tři body. Domácí si tím pojistili umístění v první polovině tabulky, zatímco porážka Nimes stvrdila poslední místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele