38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille získalo po deseti letech francouzský titul

Poprvé od památného roku 2011 a počtvrté v klubové historii se fotbalisté Lille stali francouzskými šampióny. V posledním kole nedovolili zaváhání a nepustili před sebe obhájce z Paříže. Dogy vyhrály v Angers 2:1 a korunovaly tím mimořádně povedenou sezonu.

Lille mělo vše ve svých rukou, ale udělat poslední krok bývá vždy nejsložitější, navíc na nevyzpytatelné půdě v Angers.

Hosté začali sice opatrně, ale v 10. minutě špatně vystoupila obrana Angers a po skvělém prostrčení od Renata Sanchese uklidil balón do sítě Jonathan David. Tím se Lille rychle uklidnilo a mohlo kontrolovat hru. Z míry ho nevyvedla ani vedoucí branka Paříže v souběžně hraném utkání a na sklonku prvního poločasu se Dogy dočkaly druhého gólu. Brankář Bernardoni nešikovně fauloval pronikajícího Davida a sudí Bastien odpískal pokutový kop. Burak Yilmaz pak penaltu bezpečně proměnil a Lille mělo nakročeno k zisku svého čtvrtého titulu.

Na začátku druhého poločasu už to mohlo být o tři góly, ale Renato Sanches tentokrát branku netrefil. Teprve až po hodině hry výrazněji zahrozilo i Angers a ránu Fulginiho vytěsnil na přední tyči Maignan. O chvíli později pak hlavičkoval nad v další příležitosti Pavlović.

Lille už se koncentrovalo výhradně na údržbu výsledku, zatímco Angers se stále snažilo docílit kontaktní branky. Pokus číslo dvě v podání Fulginiho opět zneškodnil Maignan. Domácí útočník se dočkal až na potřetí, ale kýžený kontaktní gól přišel příliš pozdě. V nastavení trefil Fulgini hlavou balón nechytatelně k tyči a více už Les Scoïstes nestihli.

Po závěrečném hvizdu mohla propuknout radost Lille naplno. Po deseti letech získal severofrancouzský celek mistrovský titul, avšak na pohár si bude muset počkat mimo stadion.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele