23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse prohrálo v lize napošestnácté, nestačilo doma na Štrasburk

Na dně tabulky posazené Toulouse chtělo navázat na svůj zisk bodu z předchozího víkendu na půdě Amiens, Štrasburk byl ovšem zásadně proti. Zhruba čtvrthodinu před koncem hostům zařídil vítězství Majeed Waris, jenž od přestupu z Porta zaznamenal v novém dresu svůj premiérový zásah, a to navíc pouhé dvě minuty od svého příchodu na hřiště.

Mizérie mužstva od řeky Garonny pokračuje i nadále. Utrpělo již svou třináctou porážku z posledních čtrnácti zápasů napříč všemi soutěžemi, marně se snažilo v nynějším měření sil najít cestu aspoň za nějakým, částečným úspěchem. Jeho protivník naopak po dvou porážkách s Marseille a Lille zabral. A vyhoupl se hned do horní poloviny průběžného pořadí.

Ačkoli Toulouse za jeho dosavadní výsledky už kdekdo odepisuje, nepředvedlo v první půli úplně špatný výkon. Štrasburk sice držel více míč na kopačkách a hned třikrát ohrozil napřímo gólmana Kaliniče, avšak i domácí se do některých šancí propracovali. Tu první měl na svědomí Boisgard, jenž podnikl sám sympatickou akci, mířil pak ale kousek vedle.

Na druhé straně se Le Racing ocitl ve slušnější možnosti v podstatě až po půlhodině hry, a to zásluhou Zohiho, který podnikl energický výpad po pravé straně, obešel bránícího Diakitého a vnikl do šestnáctky, z úhlu ovšem na Kaliniče nevyzrál. Ve 39. minutě mohlo naopak zase skórovat TFC, a to díky Koulourisovi, toho však perfektně zastavil bránící Djiku.

I po přestávce měly oba týmy slušný zájem změnit dosavadní bezgólové skóre, jejich snaha se ovšem nesetkávala s potřebným úspěchem. Na úvod byli určitě více aktivnější hosté, ve 49. minutě byl blízko brance Ajorque, jenže ke své smůle trefil pouze tyčku. V tutovce se zjevil taktéž jeho spoluhráč Thomasson, ani jemu se ale v koncovce stoprocentně nedařilo.

Les Violets zahrozili poprvé ve druhém poločase až v 66. minutě. Boisgard našel svým centrem z rohového čtvrtkruhu Diakitého, ten však přímo brankáře Selse neohrozil, neboť zacílil mimo kýžený a chtěný prostor. Na druhé straně naopak Štrasburk gólově udeřil a své vedení do závěrečného hvizdu sudího Abeda už soupeři nedovolil jakkoli nalomit.

V 75. minutě si Thomasson na hranici šestnáctky všiml rozeběhnutého Warise, jehož poté ihned uvolnil svou přesnou přihrávkou, a ghanský forvard následně z blízkosti nezaváhal. Le Téfécé mohlo urvat aspoň remízu snad jen v 83. minutě, to když se k přímému kopu postavil střídající Taoui, jeho pumelici z dálky ovšem stačil perfektně vychytat připravený Sels.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele