8. kolo
28.09.2019 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dijon připisuje první vítězství

Překvapivě to odnesla Remeš, přestože vedla zásluhou přesné trefy Xaviera Chavalerina. O výhře rozhodnul nedlouho po startu druhého poločasu třiadvacetiletý záložník Mama Baldé z Guiney-Bissau.

Svěřenci Davida Guiona v týdnu vyplenili pařížský Park Princů a těšili se, že na nečekanou, leč zaslouženou výhru navážou i proti trápícímu se DFCO. Po skončení úvodní patnáctiminutovky sehráli domácí parádní akci na jeden dotek, kterou zakončil lobem z rohu pokutového území Francouz Chavalerin - 1:0.

Dijon v týdnu uhrál bezbrankovou remízu s Olympiquem Marseille a proti Remeši dokázal rychle reagovat. Už za dvě minuty dostal na pravém křídle prostor Baldé. Jeho přihrávka před bránu se ukázala býti naprosto ideální pro Júlia Tavarese - 1:1. Ve zbytku úvodního poločasu to byl spíše boj o střed hřiště.

Tři minuty po změně stran si oba aktéři předchozí gólové situace role vyměnili. Tavares dobře věděl o tom, jak rychlý je jeho spoluhráč, a tak mu adresoval přihrávku, kterou přetavil ve skákavou střelu, jaká se zastavila až v síti. Predrag Rajković vybíhal marně. A protože jeho spoluhráči se za téměř celé druhé dějství nedokázali pořádně dostat na dostřel Gomisovy svatyně, už nadále neplatí, že by byl Dijon jediným celkem Ligue 1, který v této sezoně dosud nezvítězil.

Příští týden dorazí na Stade Gaston Gérard Racing Strasbourg, který zatím nedokázal navázat na loňská představení a na kontě má jenom o bodík více. Remeš propásla možnost se vyhoupnout na pohárovou příčku a nezdar se pokusí odčinit v Roazhon Parku, kde hraje svoje domácí zápasy Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele