11. kolo
26.10.2019 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brest bude i po jedenáctém kole v těsném kontaktu s pohárovými příčkami

Olivieru Dall'Oglio se duel proti bývalému klubu vydařil. Jeho nynější výběr zvítězil 2:0 a potvrdil dobrou formu. DFCO naopak ukončilo svou čtyřzápasovou sérii bez porážky.

Oba celky nastoupili ve stejném rozestavení, což útočné hře zrovna dvakrát nepomáhalo. Na první šanci se tak čekalo skoro dvacet minut. Geëtan Charbonnier se dostal přes Bruna Ecuele Mangu a následně se pokusil přelobovat Alfreda Gomise. Bohužel pro domácí neúspěšně.

Cristian Battocchio málem rozjásal tribuny už pět minut poté. Jeho příležitosti však scházely centimetry, takže balon skončil jenom na břevně. Následná akce Mavididiho a Matheuse Pereiry, kteří jsou oba kmenovými hráči Juventusu, se nesetkala s pochopením u Juliena Faussuriera. Poločas zakončil Paul Lasne, nicméně na gól si musel počkat až do devětačtyřicáté minuty.

Charbonnier z pravé strany centroval a Lasne se z nějakých dvaceti metrů parádně trefil z první - 1:0. Hned za tři minuty přišla pro Gomise a spol. další pohroma. Na svědomí ji měl Denys Bain, když si naběhnul do ideálního prostoru, aby hlavou uklidil do brány centr Yoanna Courta od rohového praporku - 2:0.

To ovšem nebyl konec všech brankových možností. Lasne po hodině hry pobídnul Charbonniera, který bohužel pro Brest třetí zářez nepřidal. Ve čtyřiašedesáté minutě se Mama Baldé vyhnul ofsajdové pasti a Gautier Larsonneur musel být pozorný. Poté přišla sedmdesátá minuta.

A s ní červená karta pro Baina, který podrazil Jhondera Cádize. Rozhodčí po poradě s videem však přehodnotil své původní penaltové rozhodnutí a nařídil pouze přímý kop. V početní výhodě dohrávající Dijon z něj ale nic nevytěžil. Mounir Chouiar v závěru nevyzrál na Larsonneura a Júlio Tavares mířil v nastaveném čase vedle.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele