15. kolo
30.11.2019 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lyon přetlačil venku Štrasburk a slavil vítězství

Lyon se vypořádal s nedávným neúspěchem v Lize mistrů na půdě Zenitu, navázal na své ligové vítězství po reprezentační přestávce nad Nice a venku porazil nepříjemný Štrasburk, který do tohoto souboje vstupoval v dobrém rozpoložení. V prvním poločase byl ještě stav vyrovnaný, čtvrthodinu před koncem pak Les Gones rozhodli o zisku tří bodů.

Hosté se znovu museli obejít bez nejlepšího střelce týmu Memphise Depaye, přitom tahle absence mohla představovat značný problém na půdě Le Racingu, neboť jejich soupeř byl v posledních dvou zápasech gólově aktivní. Depayovy případné přesné zásahy ale nakonec nechyběly, OL přisoudil vítězství svou rozhodující trefou Jeff Reine-Adélaïde.

Nakonec se z tohoto duelu nevyklubala nějaká výrazná přestřelka, jak možná někteří fotbaloví nadšenci očekávali. Vždyť hlavně Štrasburk mohl být ve velké ráži, za uplynulých sto osmdesát minut totiž skóroval hned osmkrát. O útočném potenciálu Lyonu, jenž po PSG disponuje statisticky druhou nejlepší ofenzivou Ligue 1, pak netřeba více hovořit.

První dějství s sebou přineslo celkem dvě branky. Lépe do utkání vstoupili svěřenci trenéra Rudiho Garcii, kteří si v 9. minutě vytvořili zásluhou Marcela svou první větší šanci, jenomže ten neseřídil svoje mířidla úplně správně. Jen o pár chvil později prověřil připravenost Selse zakončující Cornet, avšak s jeho pokusem si štrasburský brankář v pohodě poradil.

Ve 22. minutě naopak domácí udeřili gólově, ačkoli zkraje zápasu se do nějaké lepší příležitosti v podstatě nepropracovali. Ajorque z levé strany přihrál balón na hranici pokutového území, kam si naběhl Fofana, ten ještě udělal pár kroků směrem do šestnáctky, a odtud poslal svůj přízemní pokus ke vzdálenější tyči brány Anthonyho Lopese.

Ve 39. minutě se snažil náskok domácího mužstva pojistit Ajorque, autor prvotní asistence, jenže na Anthonyho Lopese, hostujícího gólmana, střelecky nevyzrál. O minutu později se naopak Olympique dočkal vyrovnání. Caqueret uvolnil na hranici ofsajdu Corneta, ten si narovnal balón na svou levačku a nasměroval ho podél marně se natahujícího Selse.

Ani ve druhém poločase žádný z celků úplně neukázal, že by vyloženě prahnul po konečném vítězství, přesto ho nakonec urval pro sebe Lyon. Tým trenéra Thierryho Laureyho si zřejmě nezasloužil prohrát, přesto ve finále smutnil, nýbrž Cornet svůj dlouhý pas do vápna načasoval parádně tak, že hlavičkující Reine-Adélaïde z blízkosti snadno zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele