8. kolo
29.09.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Štrasburk se raduje z těsné výhry nad Montpellierem

Racing Štrasburk má zatím potíže s ustálením výkonů. Takže kouč Laurey věří, že tenhle tříbodový zisk nastartuje povedenou sérii. Když MHSC vstřelí gól jako první, obvykle zápas vyhraje. Tentokrát však la Paillade nezaznamenali ani jeden, takže připisují třetí porážku v sezoně.

V minulém kole celek z Alsaska nestačil na Lille, takže se trenér rozhodl udělat v sestavě hned čtyři změny. Mimo jiné nastoupil od začátku vysoký Ludovic Ajorque, což se domácím vyplatilo po pětadvaceti minutách hry. Už předtím svou hlavičkou donutil k výbornému zákroku brankáře Rulliho. Potom se už prosadil.

Akce Štrasburku začala vcelku nenápadně, až se Alexandre Djiku rozhodl nacentrovat do vápna, kde Ajorque předskočil Daniela Congrého a přesnou hlavičkou nedal gólmanovi pražádnou šanci zasáhnout - 1:0. Následující minuty mnoho vzruchu nepřinesly, takže se další důležitý moment odehrál až v samotném závěru úvodního dějství.

Damien Le Tallec přihrál před bránu, kde Mohamed Simakan podrazil Petara Škuletiće. Rozhodčí El Hadj nařídil penaltu a sám faulovaný Matze Selse nepřelstil! Ve druhém poločase to na Stade de la Meinau nebyl zrovna festival příležitostí. V 71. minutě mířil Nuno Da Costa po pobídce od Ibrahimy Sissoka mimo.

Dimitri Liénard potom z dálky pořádně vyprášil rukavice Gerónima Rulliho. V závěrečné patnáctiminutovce se ještě musela činit domácí jednička. Sels si nejprve po pokusu Andyho Delorta pohlídal svoji bližší tyč, a poté předvedl famózní akrobatický zákrok proti Souleymanemu Camarovi. Racing připisuje první čisté konto v sezoně, zatímco MHSC stále čeká na první vítězství na soupeřově hřišti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele