28. kolo
06.03.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Amiens zaskočilo dalšího favorita, bod urvalo v Marseille

Marseille podcenila utkání se zachraňujícím se Amiens, nebo lépe řečeno jeho úplný závěr. Ačkoli ještě sedm minut před koncem normální hrací doby potvrzovala roli favorita a vedla nad svým sokem už o dvě branky, ten se nemínil vzdát a stačil ještě vyrovnat. Ze Stade Vélodrome si tak domů odvezl velmi cenný artikl v podobě finální remízy.

Před dvěma týdny Olympique nepotěšil své fanoušky kvůli domácímu neúspěchu s Nantes, kvůli němuž přišel o svou sérii čtrnácti ligových střetnutí bez porážky, a bezpochyby si před nimi chtěl svou reputaci napravit. Spíš je ale ještě víc naštval. Zbytečně totiž s outsiderem ztratil vyhraný zápas.

Les Licornes opětovně potvrdili, že proti francouzským velkoklubům zahrát rozhodně umějí. Není tomu tak dávno, co málem porazili například Monaco, s nímž ztratili všechny body až v posledních chvílích. Remizovali mimochodem na půdě Lyonu a plichtu uhráli taktéž s PSG. Aspoň částečně tak teď v Marseille zapomněli na minulé nepovedené klání s Métami.

OM v prvním poločase nepůsobil na hrací ploše nijak suverénním a dominantním dojmem, jak by se dalo předem očekávat. Hosté hráli v obraně velmi kompaktně a organizovaně a svého soupeře do šancí pouštěli jen sporadicky. Brankář Gurtner se musel vytasit se svým prvním zákrokem až ve 33. minutě, vyskakoval si na něj totiž domácí záložník Payet.

Hostující muž v rukavicích málem přežil do přestávky s čistým kontem. Jenže když přišlo na řadu nastavení, inkasoval. Strootman přihrál ze středu pole míč doleva na Sansona, ten s ním udělal pár kroků vpřed, narovnal si ho na levačku a umístil ho nekompromisně pod břevno. Gurtner si na jeho střelu sáhl, obdržené brance však svým počínáním nezabránil.

Ve 49. minutě mohl náskok Les Phocéens navýšit Payet, zase však svůj souboj s Gurtnerem prohrál. O osm minut později se už ale Payet přece dočkal zasloužené odměny. Přebral nahrávku od Sansona, zpoza šestnáctky vypálil, a protože jeho pokus tečoval nešťastně bránící Chedjou, odrazila se meruna za brankovou čáru. Gurtner mohl těžko reagovat.

Situace se pro Marseille začala hodně komplikovat v 83. minutě. Amavi podrazil ve vlastní šestnáctce pronikajícího Guirassyho, sudí Letexier nařídil pokutový kop, a ten sám faulovaný hravě proměnil. Pět minut po vypršení základní devadesátiminutovky se pak trefil taktéž jeho spoluhráč Ghoddos, který z blízkosti ve skluzu zužitkoval prudký pas od Calabresiho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na jedničku neodpovídá. Max. 1,4 by se ještě dalo pochopit. Potom by odpovídal i kurz na dvojku. Snad se nic nechystá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele