8. kolo
28.09.2019 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nantes po 23 letech vyhrálo v Lyonu

Už sedm soutěžních zápasů Lyon nevyhrál, nezvládl totiž ani domácí zápas s Nantes a jeho kouč Sylvinho má o čem přemýšlet. Nantes stačila na výhru jediná branka, kterou si navíc vstřelil Marcal sám. Na výhru, která přišla po 23 letech...

Něco je v Lyonu hodně špatně. Tým kolem brazilského dua Sylvinho-Juninho se dostal do výsledkové krize, která stále nebere konce. Další porážka, tentokrát od Nantes, není zrovna povzbudivá, když už v týdnu čeká na Olympique další zápas Ligy mistrů.

Les Gones toužili před vlastními diváky zase uspět, ale Nantes mělo dobrou formu a do zápasu šlo ze čtvrtého místa. Hosté byli dokonce v úvodu dějství aktivnější a nebezpečnější. Po 11 minutách vytáhl Lopes skvělý zákrok proti střele Benaventeho. Lyon se dostával do tempa pozvolna a až kolem půlhodiny hracího času byl regulérně v tlaku, po hlavičce Aouara musel tasit pohotový zákrok Lafont. Jeho kvality o chvíli později prověřil ještě Depay. V nastavení pak do třetice úspěšně zasáhl Lafont, tentokrát po střele Traorého.

Šance si Lyon dokázal vytvářet, ale s jejich proměňováním to bylo horší. Do velkých problémů se Les Gones dostali po hodině hry. Moutoussamy se natlačil do vápna a Marcal si ve snaze o odkopnutí balónu vstřelil nešťastně vlastní gól. Domácí měli šanci na vyrovnání až deset minut před koncem, ale Depay si opět vylámal zuby na skvělém Lafontovi.

Lyon se v závěru tlačil do šestnáctky, ale proti dobře bránícímu soupeři byl bezradný. V závěrečných minutách se do hry Lyonu vloudila křeč a Nantes už nejtěsnější náskok pohlídalo, postaralo se tak o další překvapení a v tabulce poskočilo už na třetí místo za vedoucí PSG a druhé Angers.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

tvl , ten Lyon je zatím slabý jak čaj ...

Reagovat
Pharrell

OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele