11. kolo
26.10.2019 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Konec trápení. Lyon skolil Méty a vyhrál v lize poprvé od půlky srpna

Lyon zapomněl na hodně nepovedený zápas v Lize mistrů z Lisabonu a v Ligue 1 poprvé od druhého kola uzmul konečně tři body. Před vlastními fanoušky skolil oblíbeného protivníka, nad nímž zvítězil v minulosti hned pětkrát v řadě a dokonce od něj neinkasoval ani jednu branku! Méty zkrátka svou bilanci s Les Gones ani nyní nevylepšily.

Teprve nedávno byl jako nový trenér domácích představen Rudi Garcia, který nahradil neúspěšného předchůdce Sylvinha. Svou premiéru na lavičce prožil už minulý týden proti Dijonu, s nímž nakonec jeho tým uhrál pouze bezbrankovou plichtu, a svou reputaci si nenapravil ani na evropské scéně. Byť aspoň získanému bodu nebyl daleko.

Tentokráte už ale pětapadesátiletý Garcia dovedl Olympique ke kýženému úspěchu. V tomto duelu byl Lyon jednoznačným favoritem už jenom proto, že na Les Grenats si v předchozích sezónách vždy doslova smlsl. I v šestém vzájemném utkání proti nim udržel vzadu čisté konto a celkově mu nasázel již osmnáctou a devatenáctou branku od roku 2015.

OL se po deseti odehraných kolech nacházel jen těsně nad sestupovým pásmem a hodlal svou situaci po tomto střetnutí za každou cenu změnit. V 17. minutě ozkoušel svou mušku Depay, jenž vyslal dobrý pokus z dálky, pohotově ovšem zasáhl gólman Oukidja. O pár minut později již však stejný souboj dopadl ve prospěch lyonského forvarda.

Depaye na půlce uvolnil přihrávkou Denayer a reprezentant Nizozemska vzal následně celou akci na sebe. Rozeběhl se od středu hřiště doprava, a protože ho nikdo z protihráčů nijak důrazně nebránil, naštrádoval si to až do šestnáctky, odkud střelou po zemi zamířil ke vzdálenější tyčce.

Jen o pět minut později pak domácí rozhodli o své výhře. Koné z levé strany adresoval dlouhý centr do pokutového území, na něj si sbíhal z druhé vlny Depay, míč však nezasáhl, neboť byl zezadu přistrčen bránícím Cabitem, a rozhodčí Hamel tak ukázal na bílý puntík. Možná trochu přísně nařízenou penaltu proměnil Depayův kolega z útoku Dembélé, jenž i z krátkého rozběhu zamířil přesně tam, kam potřeboval.

Lyon se hnal i po přestávce za dalším gólem, avšak krkolomné zakončení Dembélého z 50. minuty vychytal Oukidja, v 57. minutě se neprosadil Aouar a v 73. minutě zase Oukidja vychytal Dembélého. Méty mohly s výsledkem něco udělat v závěru, jenže Boulaya levačkou nevyzrál na připraveného brankáře Anthonyho Lopese.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele