17. kolo
07.12.2019 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Nice si hravě poradilo s Métami, nastřílelo jim čtyři branky

Nice získalo hodně důležité tři body a posunulo se v tabulce nahoru. Velký podíl na výhře nad Métami má Wylan Cyprien, který se trefil dvakrát. Po gólu přidali ještě Ganago s Melouem, takže trefa hostujícího Nianého byla jen kosmetickou úpravou.

Domácí Nice začalo s ofenzivními výpady hodně zhurta a od prvních chvil určovalo tempo hry. Dolberg při napadání sice uspěl, ale v zakončení už se mu nevedlo. Naštěstí pro něj si nemusel drbat hlavu, protože Nice se prosadilo záhy. Vysoký nákop k vápnu Mét obrana hostí nezvládla odkopnout, takže Wylan Cyprian fantastickou ranou zakroutil míč mimo dosah brankáře Paula Delecroixe.

Ve 29. minutě musel pro zranění střídat Youcef Atal a nahradil ho Ignatius Kpene Ganago, který později do utkání výrazně promluvil. Právě tomu se povedlo přihrát pod sebe, kam jako první přispěchal Ounas, jehož zakončení pravou nohou putovalo vedle branky. Přesto jsme se další branky dočkali ještě v závěru první půle. Pronikající Ounas byl faulován ve vápně a sudí nejprve nevěděl, co přesně dělat. Tak se podíval na video a na základě toho nechal Nice rozehrávat penaltu. K ní se postavil Wylan Cyprien a "po panenkovsku" penaltu proměnil.

Po změně stran se Nice opět hodně snažilo uklidnit hru dalším gólem. Na levém křídle se Maurice dostal k míči, který přenášel na pravé křídlo. Ganago měl na centr do pokutového území hodně času, našel ale jen prvního obránce před sebou.

V 59. minutě už se to domácím povedlo. Pierre Lees Melou našel krásným centrem Ignatiuse Ganaga, který se štěstím na zadní tyči prostřelil brankáře Delecroixe. Méty se nevzdaly a na 1:3 snížil střídající Ibrahima Niané, který těžil z nahrávky Traorého. Brankář Benítez se dnes moc nenadřel, ale stejně přišel o čisté konto.

Poslední slovo ale měli stejně domácí. Ganago si to přes levou stranu namířil k pokutovému území, kde přihrávkou hledal nabíhajícího Pierra Leese Meloua. Ten z druhé vlny pálil naprosto přesně a stanovil konečný výsledek na 4:1 pro Nice.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele