17. kolo
06.12.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Lyon si v Nîmes zastřílel, domácím v přesile nadělil čtyři góly

Olympique Lyon rozstřílel Nîmes Olympique 4:0 a na klíčový duel Ligy mistrů proti Lipsku se naladil tím nejlepším způsobem. Les Gones vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a stoupají tabulkou. Totéž se pochopitelně nedá říci o domácích, kteří zůstávají s pouhými dvanácti body na předposledním místě. Utkání výrazně ovlivnily dvě červené karty pro Nîmes.

Lyon čeká už v úterý duel Ligy mistrů proti Lipsku, který potřebuje bezpodmínečně vyhrát a jak jinak se naladit, než víkendovou výhrou v rámci Ligue 1. Les Gones se představili na hřišti předposledního Nîmes, takže o favoritovi nebylo pochyb.

Tím spíše, když už v 5. minutě přišel zcela zásadní okamžik. Theo Valls na polovině hřiště ostře fauloval a sudí Thual vytáhl rovnou červenou kartu! Oslabené Nîmes pak čelilo ofenzivním výpadům Lyonu a dlouho vzdorovat nedokázalo. Briancon ještě mohl hosty zaskočit, nebýt dobrého zákroku Lopese a pak už to byla jen záležitost Lyonu. Martínezův faul na Traorého byl posouzen jako penaltový a Memphis Depay ve stylu Antonína Panenky poslal Les Gones do vedení! O chvíli později dostal Depay přihrávku do vápna a tvrdou střelou orazítkoval tyčku. Pět minut před koncem prvního poločasu přišlo Nîmes o dalšího hráče. Druhou žlutou kartu zaslouženě uviděl Paquiez a jakékoliv plány na dobrý výsledek vzaly za své.

Druhý poločas proměnil Lyon ve svojí exhibici. V 64. minutě se parádní ranou z dálky prosadil po druhé v zápase Memphis Depay a na 3:0 zvýšil po tečované střele Houssem Aouar. Lyon měl pochopitelně spoustu šancí a utkání mohlo skončit mnohem výraznějším rozdílem, než jak tomu nakonec bylo. Poslední branku obstaral v 79. minutě křižnou ranou Joachim Andersen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele