15. kolo
30.11.2019 20:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

HSC přestřílelo oslabený Amiens 4:2

Šest branek nakonec nabídlo utkání mezi Montpellierem a Amiens. Domácí tým vyhrál 4:2 a poskočil na čtvrté místo Ligue 1, zatímco náskok Amiens na sestupové pozice se ztenčil na pouhý bod. Klíčový moment celého klání přišel po změně stran, kdy Juan Ferney Otero uviděl červenou kartu. HSC pak početní převahu zužitkovalo a nastřílelo další tři góly.

Brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po osmi minutách výrazně prověřil Gurtnera nebezpečnou hlavičkou Laborde a jen o šest minut později už domácí vedli. Na Hiltonův centr si naskočil Damien Le Tallec a i s pomocí břevna otevřel střelecký účet utkání.

I po vstřelené brance zůstával Montpellier nebezpečnější a po další koncovce Le Talleca musel zasahovat Gurtner. Amiens si toho v prvním poločase moc nevytvořil, přesto dokázal do šaten vyrovnat. Nejprve domácím nebyl uznán gól, když se proti pravidlům prohřešil Laborde a vzápětí na druhé straně udeřilo. Střílený centr z levé strany doputoval až na zadní tyč, kde Gaël Kakuta trefil odkrytou branku.

Remíza 1:1 byla pro hostující celek dobrým výsledkem, jenomže na začátku druhého dějství přišla zásadní situace. Juan Ferney Otero naprosto zbytečně oplácel Hiltonovi a sudí nemohl nic jiného, než vytáhnout červenou kartu. S odchodem Ferneye se pak hra hostí sesypala jako domeček z karet. Nejprve hlavou vrátil vedení Montpellieru Gaëtan Laborde a po něm zvyšoval už na 3:1 nechytatelnou ranou do šibenice Andy Delort. A to ještě nebylo všechno, v 72. minutě dal z malého vápna na 4:1 Florent Mollet. Amiens zcela rezignovalo a o vítězi už nebylo pochybností. Hostům se ještě alespoň podařilo korigovat výsledek na rozdíl dvou branek, když Jack Lahne přetlačil Mendese a nasadil Rullimu jesličky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele