17. kolo
06.12.2019 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille znovu stačil na vítězství jediný gól, rozhodl Osimhen

Třetí výhra v řadě a znovu nejtěsnějším rozdílem. Lille sice střelecky nekoncertuje, ale o to víc si může výsledků vážit. "Dogy" si po Dijonu a Lyonu poradily i s Brestem a v tabulce zaujaly třetí místo. Výhru vystřelil stejně jako proti Dijonu Victor Osimhen.

Brest si na účastníka Ligy mistrů věřil, v tomto směru ho pozitivně naladila vysoká výhra 5:0 nad Štrasburkem, jenomže zápas na Stade Pierre-Mauroy byl docela jiný.

Lille bylo favoritem a svojí roli začalo naplňovat od samého začátku. V 11. minutě si šikovně zpracoval balón Osimhen a jeho zakončení nůžkami reflexivně vyrazil Larsonneur. O chvíli později vypálil Ikoné a Larsonneur si připsal další důležitý zákrok. Domácí byli v tlaku a v 16. minutě to konečně vyšlo. Ikoné uvnitř šestnáctky ještě stačil posunout balón směrem na malé vápno a Victor Osimhen pohotovou střelou poslal Lille do vedení. Brest vzápětí po inkasované brance střídal, Castelletta nahradil Bain, ale na hře se nic nezměnilo. Hosté si vytvořili jedinou šanci až na sklonku prvního poločasu, ale volej Battocchia skončil nad břevnem.

Domácí po prvním poločase vedli, ale nic neměli jistého. V 53. minutě zkoušel překvapit Larsonneura z volného přímého kopu Renato Sánches, ale opora Brestu situaci zvládla. Krátce nato byl Larsonneur znovu v akci, tentokrát po přízemní střele Ikoného.

Brest druhou branku neinkasoval a stále byl ve hře o body. Čtyři minuty před koncem si domácí fanoušci výrazně oddechli, když Cardonu vychytal Maignan a Charbonnier z následné dorážky trestuhodně minul. Lille nakonec dostalo šanci utkání definitivně rozhodnout. V nastavení se Larsonneur vrhl pod nohy Bambovi a verdikt sudího byl nekompromisní. Sám Jonathan Bamba mířil k tyči, ale Larsonneur se vytáhl! LOSC to nemuselo mrzet, vedení i tak uhájilo a v tabulce se posunulo na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele