20. kolo
11.01.2020 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lyon otočil nepříznivý stav ve svůj prospěch a zvítězil v Bordeaux

Po dobrém vstupu do nového roku v rámci Coupe de France a Coupe de la Ligue se hráči Lyonu úspěšně prezentovali taktéž ve svém prvním jarním kole Ligue 1 v Bordeaux, odkud si domů odvezli domů tři body, ačkoli po prvním poločase prohrávali o branku. Posunuli se tak rázem do horní poloviny tabulky a blíže příčkám zaručující evropské poháry.¨

Nebyl to pro Les Gones vůbec jednoduchý zápas. Ačkoli drželi více míč na svých kopačkách a byli střelecky daleko aktivnější, soupeř jim velmi dobře odolával. Rozhodně Les Girondins pomohla poměrně rychlá branka Jimmyho Brianda, jenže začátek druhé půle jim nevyšel, a během krátké chvíle inkasovali od Maxwela Corneta a Moussy Dembélého.

Olympique vyrobili už v 15. minutě obrovskou chybu v obraně, kterou jejich sok ihned potrestal. Konkrétně tedy stoper Andersen, který jako by si nevěděl rady před dotírajícím De Prévillem, přihrál zpátky svému brankáři Anthonymu Lopesovi dosti mizerně, míč se podařilo zachytit zkušenému Briandovi, který následně snadno poslal svůj tým do vedení.

Hosté směrem dopředu v první pětačtyřicetiminutovce narazili na tvrdou a pevnou defenzivu Bordeaux. V ofenzivě působili, na rovinu řečeno, tragickým dojmem a nějakou šanci na vyrovnání si vytvořili až ve 41. minutě. K zakončení se ještě nepropracoval Aouar, jeho spoluhráč Cornet už ovšem ano, avšak svůj přízemní pokus nasměroval jen mimo.

Druhé dějství však vyšlo svěřencům trenéra Rudiho Garcii o dost lépe. V 50. minutě se dočkali svého prvního přesného zásahu. Nutno ovšem podotknout, že Cornet měl poměrně velké štěstí, protože jeho střela zpoza vápna nebyla původně nikterak nebezpečná, protože se však otřela o bránícího Sabalyho, možná i o Koscielnyho, skončila nakonec v síti.

Jen o tři minuty později OL zaúřadovalo podruhé. Rozhodující trefu si na své konto připsal Dembélé, jenž po nahrávce Corneta sice trochu zavrávoral, přesto se dokázal srovnat a pravačkou z vyložené pozice zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Dembélé mohl v 75. minutě náskok navýšit, jenomže z úhlu poslal balón, smolně pro něj, pouze do břevna.

Domácí měli největší možnost na urvání aspoň jednoho bodu šest minut před závěrečným hvizdem sudího Turpina. Po standardce se do blízkosti Anthonyho Lopese propracoval urputný Koscielny, jenž i z krkolomné pozice překonal hostujícího gólmana, konečný verdikt rozhodčích byl pro něj ovšem nekompromisní. Těsně předtím byl totiž v ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele