12. kolo
03.11.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bordeaux se raduje z výhry nad Nantes

Tak dalo se čekat, že Les Canaris začnou po slibném začátku opět vyklízet pozice. Naopak Les Girondins si zase o něco polepšili a na druhé Angers ztrácejí z šesté příčky jenom dva body.

Jako první se hned v úvodní minutě osmělil Aurélien Tchouaméni. Jeho pokus však nebyl z nejpřesnějších. Nicolas De Préville si za dalších 180 sekund počínal o něco lépe, jenže pozapomněl, že mezi třemi tyčemi stojí mrštný Alban Lafont. Hosté se prezentovali atraktivním fotbalem a málem se jim to vyplatilo ve dvaatřicáté minutě.

Moses Simon vypálil hodně jedovatě a Benoil Costil nakonec s vypětím všech sil dostal kulatý předmět do bezpečí. Jenže už za pět minut šli domácí do vedení. Rychlý protiútok do rozložené obrany zakončil Hwang Ui-jo ideální přihrávkou na Francoise Kamana, jenž už stál v pokutovém území, když přízemní střelou překonal muže v rukavicích - 1:0.

Úvodní dějství tedy skončilo lépe pro tým Paula Sousy. Ovšem nemuselo to tak být, kdyby Costil nevychytal mladého Elieho Youana. Deset minut po startu druhého poločasu zaměstnal Lafonta znovu De Préville. A hned poté pobídnul Otávio Hwanga, jenž zpoza velkého čtverce vymyslel skákavou střelu, které se díky pravé tyči dostala až na místo určení - 2:0.

Jihokorejský útočník zaznamenal všechny tři dosavadní góly ze vzdálenosti okolo dvaceti nebo (jako v tomto případě) více metrů, čímž se v elitních pěti evropských ligách nemůže pochlubit žádný jiný střelec. Svěřenci Cristiana Gourcuffa se ve zbytku zápasu prakticky k ničemu nedostali. Naopak mohli být rádi, že Otávio a Jimmy Briand ve svých šancích neuspěli podle představ.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele