21. kolo
26.01.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes uctilo Salovu památku porážkou s Bordeaux

Tak je pravda, že loni zesnulý argentinský útočník v dresu Les Girondins startoval svou francouzskou misi. Ale nic to nemění na tom, že si fanoušci Les Canaris určitě představovali jiný průběh zápasu. Tím spíše, když soupeř v této sezoně podává značně nevyrovnané výkony.

Tribuny na Stade de la Beaujoire skandovali, tleskali a zpívali chorály jakožto první výročí úmrtí střelce Emliana Saly, který před osudovým přestupem do Cardiffu atakoval čelo tabulky střelců. Třebaže příznivci bretaňského klubu dělají pro svůj tým všechno, co můžou, domácí prostředí jakoby hráčům dlouhodoběji svazovalo nohy.

Pak dělají zbytečné chyby a fauly, jako třeba Andrei Girotto, když pětatřicet metrů od brány zastavil unikajícího Nicolase De Prévilla. Od zkušeného sudího viděl (bez předchozí konzultace s videem) okamžitě druhou žlutou, a tím pádem i červenou kartu. Více než pětatřicet minut tedy museli Gourcuffovi hráči čelit početní převaze.

Dařilo se jim to až do šestaosmdesáté minuty, byť tedy nepřekvapivě víceméně pouze bránili a Benoîta Costila pranic neohrožovali. Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby zacentroval z pravého křídla o poločase střídající Mexer a Jimmy Briand jeho přízemní pobídku uklidil pravačkou z nějakých dvanácti metrů po zemi přesně k pravé tyči - 0:1.

Tahle nejednoduchá branka byla už jeho osmadevadesátou mezi elitou. Co se aktivních hráčů týče, více jich má na kontě pouze Edinson Cavani, jehož pařížská anabáze však může být do konce ledna minulostí. V každém případě Bordeaux o příštím víkendu sehrají doma klání s Olympiquem Marseille, zatímco Nantes se pokusí zastavit pád tabulkou v derby proti Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele