10. kolo
20.10.2019 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Monaco se raduje z výhry nad Rennes

Nebýt útočného dua Ben Yedder-Slimani, knížecí klub by zřejmě tlel místo Dijonu na samém chvostu tabulky Ligue 1. První jmenovaný skóroval dvakrát, přičemž svůj pozdější zásah si nechal až na třetí minutu nastavení.

Jeho góly tedy dělí rovných devadestát minut. Poprvé vytěžil maximum ze spolupráce Cesca Fábregase a Islama Slimaniho. Alžírský reprezentant svému tuniskému kamarádovi poslal centr napříč pokutovým územím. Wissam Ben Yedder dokázal skákající balon trefit naprosto ideálně, přestože už stál v poměrně ostrém úhlu - 1:0.

Leonardo Jardim postrádal Golovina, Gelsona Martinse a Fodé Ballo-Tourého. Nicméně při precizně fungující spolupráci obou útočníků se na to jaksi pozapomnělo, stejně jako se jim zatím daří zastiňovat výkony, jaké v dresu klubu ze Stade Louis II předváděl bývalý kapitán Radamel "El Tigre" Falcao, v současnosti hájící barvy Galatasaray Istanbul.

Jenže Les Rouges et Noirs vyrovnali už za necelých deset minut. Vyrovnat mohl po špatné přihrávce od Adriena Silvy pozorný Adrien Hunou. Benjamin Lecomte se v tento moment ještě překonat nenechal. Ve 12. minutě si prostě převzal balon Faitout Maouassa, vběhnul do pokutového území a svoje sólo zakončil přízemní střelou levačkou na vzdálenější tyč - 1:1.

M’Baye Niang se před závěrem poločasu radovat, jenže rozhodčí Brisard jeho zásah kvůli ofsajdu uznat nemohl. Rennes se tak dostalo do vedení až tři minuty po startu druhé půle. Clément Grenier poslal z úctyhodné vzdálenosti při rozehrávce standardní situace balon do ideálního prostoru ve velkém vápně, kde ovšem trochu zazmatkoval Gil Dias, čímž jako na zlatém podnosu nabídnul Hunouovi šanci skórovat hlavou z bezprostřední blízkosti. A pětadvacetiletý záložník touto nabídkou nepohrdnul - 1:2.

Teď byla řada na Monaku, které se nevzdalo a už v 56. minutě vyrovnalo. Fábregas vystinul záměr Jérémyho Morela, načež vyslal do jedinečné příležitosti Islama Slimaniho, který udělal mazáckou kličku Romainu Salinovi a pohodlně zakončil do prázdné - 2:2. Mohl ještě přihrát Ben Yedderovi, ale vidina páté branky v sezoně byla až příliš lákavá.

Následně se gólman Rennes srazil při vybíhání se spoluhráčem Hamarim Traorém, který zápas nedohrál. Kolize využil střídající Keita Baldé. Nicméně jeho gól nemohl být uznán, neboť si při zpracování pomohl rukou. V nastaveném čase poslal Tiemoué Bakayoko centr do vápna, který prodloužil právě Baldé hlavou k Ben Yedderovi. Ten sledoval pouze balon, což se mu vyplatilo, jelikož muž v rukavicích byl na jeho volej krátký - 3:2.

Díky této osmé trefě v sezoně se devětadvacetiletý fotbalista nejenže osamostatnil na čele tabulky střelců, nýbrž zároveň zařídil pro Monaco třetí vítězství. Další může následovat po zápase proti FC Nantes, které zatím okupuje druhou příčku v tabulce (knížecí klub dobře ví, jaké to je se pohybovat takhle vysoko). Stade Rennes se doma pokusí vyzrát na Toulouse FC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele