23. kolo
04.02.2020 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

První ligová výhra pro Roberta Morena, jeho Monaco skolilo Angers

Černohorský forvard Stevan Jovetič vynechal kvůli své správné rekonvalescenci po operaci přetrženého předního zkříženého vazu v koleni prakticky celou podzimní část sezóny, na jaře však jako by se dostával postupně do své optimální pohody, a i když jeho branka v lednovém duelu proti Štrasburku k bodům ještě nepomohla, teď rozhodl střetnutí s Angers.

Evidentně se ukazuje, že i bez útočné opory Islama Slimaniho se může Monaco opřít v ofenzívě i o jiné své hráče. Právě alžírský forvard, kterého v minulých týdnech rovněž trápily zdravotní problémy, zůstal na úkor Jovetiče tentokráte jen na lavičce náhradníků. Možná že místo v základní sestavě nemusí mít v následujících kolech vůbec jisté.

Knížecí celek tenhle zápasový úspěch nutně potřeboval, v posledních čtyřech ligových kolech totiž urval jen bod. Devětkrát za sebou napříč všemi soutěžemi navíc neudržel čisté konto, naposledy tomu bylo právě proti Angers v půlce prosince. A hlavně díky této skutečnosti mohl nový trenér Robert Moreno slavit svou premiérovou výhru na poli Ligue 1.

Bretaňský klub naopak utrpěl již svou třetí prohru v řadě po vypadnutí z Coupe de France s Rennes a minulém víkendovém utkání proti Remeši. Možná že na hostech se taktéž projevila únava z náročnějšího programu, vždyť během osmi dní absolvovali dohromady s prodloužením ve Francouzském poháru nepříjemnou porci tří stovek minut.

Klíčový moment tohoto klání přišel na řadu už v 18. minutě. Fofana poslal od půlící čáry dlouhý nákop do šestnáctky, a ačkoli Jovetič před sebou neměl jednoduché zakončení, neboť byl otočený zády k brance, dokázal hlavičkou přelobovat vyběhnuvšího brankáře Petkoviče, mimochodem svého krajana, se kterým doteď působí v černohorském nároďáku.

Po půlhodině hry mohli hosté vyrovnat, do velké šance se dostal Thioub, jenže z blízkosti na gólmana Lecomteho nevyzrál. A i kdyby ho přece prostřelil, neplatil by jeho gól kvůli předchozímu hraní rukou. Ve 37. minutě chtěl monackého muže v rukavicích překonat rovněž Fulgini, ovšem jeho pokus zpoza vápna mířil do míst, kde byl Lecomte zcela připravený.

Do poločasu se snažil náskok navýšit ještě Fofana, avšak svou hlavičku z dobré pozice nasměroval trestuhodně hodně mimo kýžený a chtěný prostor brány. Angers mohlo udeřit v nastavení prvního dějství, a to zásluhou Capelleho, jenž svou prudkou hlavičkou hodlal zacílit pod břevno, reflexivní zákrok svou rukavicí však vytasil včas Lecomte.

Monaco sice nakonec těsné vedení udrželo, v některých pasážích hry ale mělo namále. Soupeř se nevzdával a hodlal si ze Stade Louis II odvézt aspoň plichtu. Jenomže v 65. minutě pálil Capelle svou levačkou kousek vedle, střídající Ninga v 79. minutě vystřelil nůžkami také mimo tři tyče a v závěru mače ani Manceau nenašel správnou mušku ve své noze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele