3. kolo
24.08.2019 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Nantes vyzrálo nad oslabeným Amiens

Tři body poprvé v sezoně vybojovalo FC Nantes, které loupilo v Amiens. Klíčový okamžik přitom nastal po půlhodině hry, kdy byl vyloučen domácí hráč Dibassy. Amiens se v oslabení statečně rvalo, dokonce dokázalo vstřelit vyrovnávací branku, ale rozhodující slovo měl Moses Simon.

Po porážce v Lille a remíze s Marseille je to první vítězství pro severofrancouzský celek, které se ale nerodilo vůbec lehce. Domácí byli v začátcích dost možná lepším týmem, jenže naráželi na pozornou defenzívu Kanárků. Pro další vývoj utkání zcela zásadní moment přišel ve 34. minutě. Dibassy zcela zákeřně přišlápl soupeři kotník a sudí s ním neměl slitování a okamžitě ho ze hřiště vyloučil.

Nantes se v početní převaze chopilo iniciativy a ještě ve 41. minutě mělo dobrou příležitost. Abíd napřáhl ze střední vzdálenosti a tvrdou ranou těsně minul zařízení. Hosté se tlačili do zakončení ještě v nastaveném čase, ale na kýžený gól si zkrátka museli počkat do druhé půle.

Dočkali se přesně v 54. minutě, kdy Abíd dobře rozehrál rohový kop a Kalifa Coulibaly hlavou překonal Gurtnera. Amiens bylo v těžké pozici, v oslabení prohrávalo, ale přesto se nevzdávalo a bojovalo. V 72. minutě se dostalo do ojedinělé šance a tu využilo. Bongani Zungu byl už v ostrém úhlu, přesto dokázal vystřelit a doslova procedit balón za Lafontova záda. Čtvrthodinu před koncem se tak začínalo od začátku.

Remíza 1:1 by byla pro Nantes málo. Kanárci v závěru zkusili vsadit vše na jednu kartu a ono to nakonec vyšlo. Rongier pět minut před koncem vysunul Mosese Simona, který před Gurtnerem jen píchl do balónu, načež gólmana překonal. Oslabení domácí se s tím nehodlali smířit a v závěru si ještě vytvořili tlak, jenže Nantes už neinkasovalo a v nové sezoně poprvé získává všechny tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele