17. kolo
16.01.2019 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Střídající Fékir v Toulouse zachránil pro Lyon bod

Olympique Lyon se vrací z Toulouse s rozpačitými dojmy. Většinu utkání prohrával a předváděl velmi slabý výkon. Nakonec ho ale spasili střídající hráči a především Nabil Fékir, který srovnal na konečných 2:2.

V odloženém utkání 17. kola Ligue 1 se proti sobě postavilo domácí mužstvo Toulouse a hosté z Lyonu. A bylo se na co těšit, protože od prvních minut jsme viděli hráče jako Durmaz, Mubele, Cornet, Depay nebo Aouar. Pouze lavička zbyla na Fékira s Dembélém a Ndombèlém.

Toulouse se svého slavnějšího soupeře nezaleklo a od prvních minut mu dávalo najevo, že nehodlá svůj stadion po dnešním utkání opustit bez bodů. První střelu vyslal z hranice šestnáctky Steven Moreira a brankář Lopes musel zasahovat. Lyon se naopak nemohl stále dostat ke kombinaci nebo pořádné šanci.

A ve 12. minutě na svou pasivitu doplatil. Hosté odvrátili jeden rohový kop a už museli čelit dalšímu. Ten se po několika odrazech dostal k Jimmymu Durmazovi, který si nedělal se střelou těžkou hlavu a propálil vše před sebou! Lyon tak brzy prohrával a nutno říct, že zcela zaslouženě.

Tousartova šance vyzněla naprázdno a při další šanci mladého obránce Teteho zaskočil pozorný obránce Jullien, který mu padl do rány. Lyonu se stále nedařilo rozebrat obranu svého soka a jen marně hledalo skulinku, kterou by míč propasírovalo. Málem ji deset minut před koncem první půle našel Memphis Depay. Citlivou nahrávku mladého Nizozemce na Traorého sice adresát zachytil, jenže posléze mířil vedle tyče!

Obdobná situace nastala ve 41. minutě. Balon se dostal k nabíhajícímu Maxwelu Cornetovi, jehož ránu ochotně zastavil další vracející se obránce Toulouse. Jinak první dějství nenabídlo nic zajímavého a Lyon musel hodně vážně přemýšlet, jak zvrátit nepříjemný stav.

Dlouho se mu ale nedařilo. Když už se dostal do šance, třeba jako Aouar v 56. minutě, selhal v zakončení. Kreativní hráč obdivovaný manažerem Pepem Guardiolou totiž ve velké šanci trestuhodně minul! Favorizovaní hosté se nevzdávali svých šancí na tři body, ale k tomu potřebovali zlepšit koncovku. Za tím účelem přišli na hřiště hráči jako Ndombèlé nebo Fékir.

Patnáct minut před koncem přišel pro Lyon další šok. Po přezkoumání videa totiž sudí Boquet nařídil pokutový kop ve prospěch domácích! K balonu se opět postavil Jimmy Durmaz a nemýlil se - 2:0.

Lyon ale odpověděl okamžitě. Fékir našel dvě minuty po inkasovaném gólu Moussu Dembélého a ten propálil brankáře tvrdou střelou! A nebylo to všechno. Nejprve pálil nebezpečně Traoré, následně si chtěl gól připsat i Depay. Těm to sice nevyšlo, ale tři minuty před koncem utkání zachránil konečný bod Lyonu Nabil Fékir. Jeho přímý volný kop zapadl nádherně do šibenice a Lyon srovnal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele