33. kolo
21.04.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille přihrálo PSG další titul

Před týdnem Galtierův tým úřadujícího mistra "vypráskal" ze svého stadionu s pětibrankovým přídělem. Oddálil tak další oslavy. Nicméně nutno dodat, že pařížský celek by musel s takovým náskokem ve zbývajících kolech totálně propadnout, aby neslavil šestý titul v posledních sedmi letech.

LOSC vystřelilo mezi tři tyče čtyřikrát. Hráči Toulouse našli ten samý prostor v jednom jediném případě. Ovšem nutno dodat, že dvakrát nastřelili tyčku. Poprvé to byl Jimmy Durmaz ve 14. minutě. Podruhé v závěrečné desetiminutovce, kdy střídající Manu García dobře pobídnul kapitána a nejlepšího střelce klubu Maxe Gradela.

První poločas nabídnul ještě technický pokus Ikoného. A další důležitý moment se na Stadium Municipal dostavil až po hodině hry. Nicolas Pépé našel Thiaga Mendese, který rozvlnil síť za zády Baptiste Reyneta. Jenže rozhodčí Nicolas Rainville tuhle trefu po poradě s asistentem u videa správně neuznal, protože na začátku akce stojící Jonathan Ikoné si trochu pomohl rukou.

Nicolas Pépé zatím zvládnul devatenáct gólů a jedenáct přihrávek. Ve dvaasedmdesáté minutě však mířil přímo na muže v rukavicích. Nedlouho poté pobídnul Luize Araúja, jehož nebezpečnou ránu Baptiste Reynet dokázal vytěsnit do bezpečí. Lille tak může alespoň těšit, že podesáté v řadě venku neprohrálo.

Náskok na třetí Lyon zůstává šestibodový a čtvrté ASSE ztrácí bodů devět. Pravděpodobnost, že se na Stade Pierre-Mauroy bude na podzim opět hrát Liga mistrů, je tedy veliká. Další krok k ní může severofrancouzský celek udělat v případě, že za týden porazí Nîmes Olympique. TFC ještě nemá záchranu jistou, a tak bude doufat v dobrý výsledek na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele