8. kolo
29.09.2018 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - Dijon FCO 3:0

Strasbourg si doma podle očekávání poradil s Dijonem a oslavil třetí výhru v sezoně. Tu mu zajistily přesné zásahy od Nuna Da Costy, Leba Mothiby a Jonase Martina. Dijon naopak nepředvedl v ofenzivě prakticky nic.

Dijon zatím poměrně udivoval a nejednou si připsal hodně nečekaný výsledek. Proti domácímu Štrasburku rovněž věřil v dobrý výsledek a od prvních minut se o to snažil. Do zajímavé šance se už v 7. minutě hnal hostující záložník Romain Amalfitano. Ten potáhl míč přes střed hřiště a výborně načasovanou přihrávkou vyslal do úniku Tavarese, který však minul tyč!

Ve 13. minutě už se sen Dijonu o dobrém výsledku začal sypat. Adrien Thomasson dostal od Laly míč do odkrytého prostoru na pravém křídle a skvělým pasem oslovil na bližší tyči Nuna Da Costu, který do míče lehce trkl do protipohybu brankáře Rúnara Rúnarssona - 1:0.

Po šestadvaceti minutách musel zatáhnout za záchrannou brzdu obránce Coulibaly, který stáhl k zemi pronikajícího Thomassona. A sudí okamžitě pískal penaltu. Jenže vše si po nápovědě videa prošel znovu a odvolal penaltu i červenou kartu pro obránce. V závěru první půle se Dijon propracoval ještě k jedné šanci. Z centru do vápna byla hlavička Cédrica Yambérého, která však proletěla vysoko nad břevnem!

Hned po změně stran domácí Strasbourg skóroval ještě jednou. Thomasson po rychlé otočce poslal míč na Sissoka, který uvolnil do gólové šance Zohiho. Ten se sice prosadil, ale dle názoru sudího to bylo z ofsajdu, takže gól neplatil. Dijon se nevzdával a Slití hledal Abeida. Ten dokonce skvělou střelou trefil tyč Selsovy brány!

Po hodině hry Lala našel parádním pasem Sissoka, jehož hlavička skončila jen na tyči! Už se zdálo, že další branky se nedočkáme, když přišel výtečný závěr domácích. Nejprve v 81. minutě navýšil vedení mladý útočník Lebo Mothiba. A do naprosto rozhozené obrany se probil ještě jednou Jonas Martin, který v nastaveném čase prošel kolem Coulibalyho a přesnou střelou překonal i Rúnarssona - 3:0 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele