7. kolo
26.09.2018 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 3:2

Posledních pár dnů nebyla Marseille vůbec ve své kůži. Nejenže v Evropské lize padla doma s Frankfurtem, o minulém víkendu inkasovala čtyři góly od Lyonu, a nutně už potřebovala nějakou vzpruhu. Vítězství proti Štrasburku doslova vyválčila na poslední chvíli. Závěr utkání byl hodně hektický a málem si outsider z Orange Vélodrome odvezl plichtu.

Byl to pro Olympique opravdu hodně těžký a složitý zápas. Po přesné trefě Kennyho Laly se sice dostal do vedení ještě do poločasu díky Dimitrimu Payetovi a Morganovi Sansonovi, jenže po přestávce se nechal vyloučit Jordan Amavi. Minutu před koncem tak hostující útočník Nuno Da Costa Joia srovnal, poslední slovo si ale vzal Valére Germain.

K prvnímu zakončení mířící mezi tři tyče se propracoval Thauvin, jenž svou levačkou na bližší tyčce chtěl překvapit brankáře Selse, ten ale jeho slabší pokus stačil vyrazit nohou do bezpečí. Ve 27. minutě naopak na druhé straně skóroval soupeř. Corgnet uvolnil kolmicí sprintujícího Lalu, jenž obloučkem překonal gólmana Mandandu.

Další důležité momenty přišly na řadu až zkraje prvního dějství. Nejprve sudí Letexier nařídil penaltu za faul Grimma na Thauvina v šestnáctce a pokutový kop rozehrál Payet do protipohybu Selse. A o tři minuty později skóroval také jeho spoluhráč Sanson, který se za vápnem dostal k odraženému balónu a poslal ho placírkou přesně k tyčce.

V 52. minutě se situace pro OM hodně zkomplikovala. Amavi byl v souboji s Lalou pozdě, počínal si hlavně dosti nevybíravě a podrážkou kopačky svého protivníka trefil do oblasti břicha i stehna. Červená karta byla na místě, a o deseti hrající domácí se od té chvíle soustředili jen na bránění. Až do 89. minuty těsný náskok hlídali.

Jenže pak Saadi přihrál na hranici vápna Mothibaovi, ten ještě míč prostrčil na střídajícího Nuna Da Costu, a ten ze složitějšího úhlu bodlem zamířil do sítě. Ovšem v první minutě nastavení udeřila jako poslední Marseille. Sakai od brankové čáry adresoval balón dozadu a Germain z hranice brankového území vystřelil úspěšně z první na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele