37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon jednoznačně porazil Caen a zajistil si předkolo Ligy mistrů

Po prvním poločase svítil na ukazateli stále bezbrankový stav. Jenže po změně stran domácí pořádně zabrali a Bruno Génésio může po sezoně odejít s pocitem dobře vykonané práce, což transparentem ocenili i fanoušci.

Hosté marně nacházeli recept na obranu Lyonu. Naopak Les Gones mohli jít do vedení po půl hodině. Younn Zahary fauloval Moussu Dembélého a rozhodčí Delerue po poradě s videem nařídil penaltu. Sám faulovaný však minul zařízení! Olympique tedy připsal první zásah až po změně stran. Maxwel Cornet ideálně předložil Depayovi, který se v obležení obránců ve skluzu z hranice malého čtverce nemýlil - 1:0.

Za pět minut nastřelil Martin Terrier vzdálenější tyč, od níž se kulatý předmět odrazil ideálně ke Cornetovi, který doslova prostřelil Brice Sambu - 2:0. Za dalších deset minut se konečně dočkal Moussa Dembélé, čímž odčinil svoje penaltové zaváhání a zaznamenal svůj patnáctý zásah v aktuální sezoně.

Houssem Aouar přihrál do vápna a dvaadvacetiletý útočník z úhlu zacílil přesně po zemi k tyči - 3:0. Tečku za celým mačem učinil už ve čtyřiasedmdesáté minutě znovu Memphis Depay, když z voleje vytěžil maximum z další kvalitní práce od Maxwela Corneta - 4:0. Caen musí doufat buď v bodový zisk proti Bordeaux, nebo v prohru Dijonu v Toulouse. Pokud by ovšem Amiens padlo s Guingampem a Caen zvítězilo, obsadí první nesestupovou příčku.

Lyon se nakonec dokázal včas vyhrabat ze špatné formy a obhájil třetí příčku, třebaže minulý rok nashromáždil o devět bodů více. Na podzim už budou sedět na lavičce bývalý obránce Barcelony Sylvinho a v podstatě klubová legenda Juninho Pernambucano, o jehož výstavních přímých kopech se v Ligue 1 dodnes básní.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele