23. kolo
03.02.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lyon doma znovu přehrál PSG

Stejně jako v roce 2016 a 2018 se to podařilo nejtěsnějším možným rozdílem. A prsty v tom zase měl i Nabil Fekir. Zdánlivě neporazitelný mančaft tedy po dvaceti zápasech poprvé padnul.

V říjnu loňského roku odjížděli Les Gones z Parku Princů s pětigólovou nadílkou. O čtyři zásahy se postaral Kylian Mbappé. Dvacetiletý zázrak mohl v tomto duelu skórovat už v 1. minutě. Rozkmital svoje rychlé nohy, takže Marcelo nestíhal. Bohužel si před domácí svatyní nepotykal ani s razancí, ani s přesností.

V 7. minutě obral Julian Draxler o balon Houssema Aouara a vzniklo tak přečíslení, které německý fotbalista vyřešil přihrávkou na levou stranu, kde číhal Ángel Di María. Argentinský reprezentant i přes veškerou snahu dvou obránců uklízel ke vzdálenější tyči - 0:1. Jednalo se o jubilejní tisící branku PSG od doby, co do klubu přišla se svým kapitálem společnost Qatar Sports Investments.

Génésiův tým tenhle zásah nakopnul a v 18. minutě se musel činit Alphonse Aréola, jelikož po zpětné příhrávce od Memphise zkoušel jeho pozornost Bertrand Traoré. Brankář ve službách pařížského celku v relativně rychlém sledu musel zasahovat i proti dalekonosné Fekirově navštívence, a pak vychytal i zmíněného holandského internacionála.

Aktivní Nabil Fekir se o vyrovnání neúspěšně snažil ještě jednou. Povedlo se až Moussovi Dembélému. Jeoh kapitán přenesl ze středu hřiště hru napravo, kde centroval na malé vápno Léo Dubois. Thiago Silva i Aréola situaci hrubě podcenili, takže mohl dvaadvacetiletý forvard hlavou zařídit změnu skóre na světelné tabuli - 1:1.

Střelec gólu se ve 49. minutě hnal zase do šestnáctky, avšak zkušený brazilský harcovník Thiago Silva neměl pro jeho snahy pochopení, a tak jej prostě svalil na zem. Rozhodčí Turpin neváhal a k radosti tribun ukázal na značku pokutového kopu. Nabil Fekir si prostě počkal, a poté s přehledem proměnil. Jak se na mistra světa sluší a patří - 2:1.

V 52. minutě obrana Olympiku neodvrátila přesvědčivě, takže se balonu chopil Dani Alves a pobídnul Mbappého, který se prosmýkl kolem Duboise, leč na Anthonyho Lopese nevyzrál. Stejná situace se opakovala za dalších dvacet minut. Aréola pak ještě musel zkrotit Dembélého střelu. A tím to také pro obě strany skončilo.

Lyon tedy slaví. I proto, že znovu odrazí dotírající rivalské AS Saint-Étienne, a se zvýšeným sebevědomím pojede do Nice. PSG má nadále desetibodový náskok před Lille, přičemž se nesmí zapomínat na dva mače k dobru. Za týden se v hlavním městě Francie postaví Girondins Bordeaux, které v Parku Princů vyhrálo naposledy v roce 2010.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám hned dva .

Reagovat
ttopi

I sranda liga přinese někdy překvapení

Reagovat
klvana

Ty seš sranda liga. A největší sranda bude, až Barca vypadne v osmifinále LM.

Reagovat
ttopi

Tak vypadne no. V LM se soustřeďují vesměs nejlepší celky Evropy. Jak to ale souvisí s tím, že Ligue 1 je sranda liga?

BTW je super fandit půlce ligy

Reagovat
ttopi

Jo a:

Lyon - Barcelona 1:2

Barcelona - Lyon 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele