29. kolo
17.03.2019 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Lyon přetlačil Montpellier a uchránil si třetí příčku

Po výprasku na půdě Barcelony se Lyonu podařilo zvládnout duel s nepříjemným Montpellierem, urval důležité tři body, a s jistotou se tak po tomto kole bude hřát na třetím místě tabulky bez ohledu na ostatní výsledky. Ještě do poločasu byl stav tohoto střetnutí vyrovnaný, ve druhém dějství však domácí přece vstřelili o jednu branku víc.

V Ligue 1 se Les Gones nevedlo tak, jak by si sami představovali, v posledních pěti utkáních jen dvakrát zvítězili, a proto začínala být jejich třetí příčka ohrožena. A protože druhé Lille v páteční předehrávce prohrálo trochu nečekaně s Monacem, najednou na pozici vicemistra ztrácí OL už jen čtyři body. MHSC naopak na sedmé pozici značně slábne.

Hosté v předchozích sedmi kláních vyhráli jen jednou, nevstupovali tedy do Parc Olympique Lyonnais v úplně nejlepší náladě, a bohužel pro ně jim nevyšel ani začátek zápasu. Rafael v 11. minutě našel svou přihrávkou ve vápně nabíhajícího si Terriera, jehož první zakončení stačil ještě gólman Lecomte zneškodnit, na dorážku už ovšem nedosáhl.

Montpellieru se podařilo poprvé skórovat devět minut před přestávkou. Mollet dostal možnost rozehrávat standardní situaci zhruba deset metrů za pokutovým územím a poradil si s ní opravdu parádně. Ačkoli si brankář Gorgelin, který nahradil očekávaně zraněnou jedničku Anthonyho Lopese, sáhl na jeho dělovku, v cestě do sítě míč nezastavil.

Olympique hodlal navrátit vedení na svou stranu ve druhé půli díky Ndombélému, jeho střelu z dálky však zneškodnil v 54. minutě Lecomte. Ten ovšem přece jenom podruhé inkasoval jen o pár chvil později. Ndombélé totiž svou ukázkovou kolmicí našel Dembélého, který se z vyložené pozice v šestnáctce v koncovce jednoduše nezmýlil.

Lyon mohl pojistit své vedení v 71. minutě, jenže Fekir zahodil penaltu, nařízenou za faul Cozzy na Traorého, nepovedenou střelou nad bránou, a tak třetí branka domácích přišla na řadu až v 86. minutě, když Aouar hlavou zužitkoval centr od Duboise. Montpellier stačil v nastavení už jen snížit, hlavičkou zacílil po Delortově pasu střídající Camara.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele