18. kolo
16.12.2018 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lyon hladce přejel Monako 3:0

V jednoznačnou záležitost se proměnil šlágr kola mezi Lyonem a Monakem. Domácí Les Gones po celý zápas Knížata přehrávali a nakonec díky třem trefám hladce zvítězili a získali tři body. Utkání jasně ukázalo rozpoložení obou celků a znovu víc a víc prohloubilo krizi Monaka, které zůstává na sestupových příčkách.

Ještě v minulé či předminulé sezoně by Monako zajíždělo na půdu Lyonu v pozici mírnějšího favorita, jenže v sezoně probíhající je všechno jinak. Monako se nevídaně trápí a do Lyonu dorazilo se zdecimovaným kádrem, který se s tím lyonským jen stěží mohl měřit.

Olympique měl velkou převahu od samého začátku a ani to dlouho netrvalo a v 7.minutě se ujal vedení. Závar před Benagliem ukončil nekompromisní ranou zblízka Houssem Aouar, takže výborný začátek pro Lyon, katastrofální pro Henryho svěřence. Domácí dál zůstávali u balónu a Monako do ničeho vážnějšího nepouštěli. Ve 35.minutě pak Les Gones své vedení navýšili, když Denayerovu dlouho kolmici stihl na hrací ploše Tete, balón vrátil na pokutové území, kde Nabil Fékir rovnou z první překonal Benaglia po druhé. Génésiovi svěřenci pak v klidu kontrolovali hru a do šaten odcházeli mnohem spokojenější, než soupeř.

Thierry Henry toho o přestávce moc udělat nemohl a se střídáním prozatím počkal. Jeho svěřenci mu ale krátce po změně stran radost neudělali, protože ve 48.minutě uviděl za zákrok na Fékira červenou kartu Alexandr Golovin, takže Monako šlo ještě ke všemu do oslabení. V 61.minutě pak vzaly jakékoliv naděje Monaka na bodový zisk za své, když po nákopu Teteho dobře hlavičkoval k tyči Ferlnad Mendy. Benaglio se sotva pohnul a potřetí musel lovit balón ze své sítě.

O vítězi utkání už nebylo pochyb, otázkou bylo jakým rozdílem Lyon nakonec zvítězí. Les Gones dokázali Monako několikrát zmáčknout, ale paradoxně už žádnou branku vstřelit nedokázali. Lyon v pohodě porazil Monako 3:0 a stále je v kontaktu s pozicemi, které zaručují Ligu mistrů. Naopak Monako prohloubilo krizi a jeho situace je nadále alarmující.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele