38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Nimes neudrželo vedení proti Lyonu a skončilo deváté

Nimes se mohlo jakožto nováček Ligue 1 honosit konečným sedmým místem, kdyby proti Lyonu udrželo vedení. Jenže závěr zápasu pro něj vyplynul doslova katastrofálně, inkasovalo během krátké chvíle hned dvakrát a nezískalo ve finále ani bod. Hosté protáhli svou šňůru neporazitelnosti na šest utkání v řadě, domácí spadli v tabulce na devátou příčku.

Oba týmy splnily své předsezónní cíle, Krokodýli si dávno zajistili ligovou záchranu, Les Gones naopak třetí místo, a tudíž i účast v Lize mistrů pro příští ročník, a možná i tento fakt znamenal konečnou pětigólovou přestřelku. Tolik se oba celky nesoustředily na bránění svých zájmů, vyprodukováno bylo celkem třicet šest střel, z toho šestnáct na bránu.

Lépe do tohoto střetnutí vstoupil Lyon. Už v 6. minutě podnikl výpad podél levé strany Depay, následně přihrál na hranici brankového území, kde se nacházel zcela volný Cornet, a ten neměl sebemenší problém přesně zacílit. O pět minut později však Nimes vyrovnalo, po standardce se ve správnou chvíli na správném místě ocitl skórující Ripart.

V nastavení prvního poločasu se domácím podařilo zaznamenat ještě jeden přesný zásah. Savanier, jenž minulé klání v Guingampu vynechal kvůli disciplinárnímu trestu, rozehrál rohový kop překvapivě prudkou přízemní přihrávkou do zadního pole vápna, tam si seběhl Bobichon, jenž svou střelou z první na bližší tyč překonal gólmana Gorgelina.

Až do 89. minuty se dařilo Les Crocodiles hájit těsný náskok. Jejich soupeř se však nevzdal a stačil ještě vytěžit vítězství. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Cornet, který přebral přihrávku od Traorého a zamířil technicky ke vzdálenější tyči. V nastavení dokonal obrat NDombélé, jenž chytře do sítě protečoval centr zprava od Duboise.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele