20. kolo
23.01.2019 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Nîmes Olympique porazil Angers 3:1

Nimes Olympique dokázal vyhrát ve středeční dohrávce nad Angers 3:1, když především v prvním poločase si vytvořil dvoubrankový náskok. Hvězdou večera se stal Clément Depres, autor dvou branek, kterého jedním zásahem podpořil Loïck Landre. Angers v nastaveném čase pouze upravilo skóre do konečné podoby proměněnou penaltou Stéphana Bahokena.

Mělo to být vyrovnané utkání, ovšem nováček Ligue 1 vzal režii do svých rukou. Nimes Olympique byl po většinu zápasu lepším a především efektivnějším týmem. Samotné utkání pak přineslo několik fotbalových momentů.

V první šanci se ocitli domácí, Depres špičkou kopačky stihl balón nasměrovat do branky, kde si však s vypětím všech sil poradil brankář Butelle. Po půlhodině hry přišly další šance domácího celku a také první branka. Nejprve Savanierova rána k tyči skončila na výtečném zákroku Butelleho a jen o dvě minuty později se na levé straně rozhodl pro individuální průnik do šestnáctky Thioub a když si poradil se třemi protivníky, našel na malém vápně zakončujícího Clémenta Deprese - 1:0 pro Nimes Olympique.

Naprosto paralyzované Angers inkasovalo za další tři minuty podruhé. Savanier rozehrál výborně rohový kop a hlavou se prosadil Loïck Landre. Dvoubrankový náskok Krokodýlů byl v prvním poločase naprosto klíčový. Les Scoïstes ho už později nedokázali vymazat, ale nepředbíhejme...

I druhý poločas totiž nabídl zajímavé okamžiky a to na obou stranách. Velkou ránu pro hostující Angers znamenala rychlá třetí branka. Hned ve 49. minutě vysunul Ripart do samostatného úniku Clémenta Deprese a ten druhou brankou v zápasu prakticky rozhodl.

Hosté sice mohli rychle snížit na rozdíl dvou branek, ale střela Cristiana skončila na břevně. Gólman Bernardoni měl velké štěstí. Na druhé straně zase těsně minul branku nebezpečně střílející Ripart. Brankových příležitostí bylo ve druhém poločase jako máku. Opora domácích Bernardoni si připsal těžký zákrok po střele Taita, ovšem čisté konto nakonec neudržel. V nastaveném čase fauloval ve vlastním vápně Briancon a nařízenou penaltu proměnil Stéphane Bahoken. Bernardoni sice zvolil správný směr, ale balón na cestě do branky zastavit nedokázal. Inkasovaná branka v nastavení byla jedinou černou kaňkou na jinak povedeném výkonu nováčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele