26. kolo
24.02.2019 15:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Remeš neprohrála ani napodesáté, tři body urvala v Montpellieru

Od začátku prosince loňského roku funguje Remeš v Ligue 1 jako dobře seřízené hodinky. Na půdě Montpellieru vůbec poprvé v sezóně zaznamenala v lize čtyři branky v jednom utkání a prodloužila svou sérii neporazitelnosti už na deset zápasů v kuse. Domácí si naopak po výprasku od PSG svou reputaci v defenzívě vůbec nevylepšili.

Hosté nemají v nejvyšší soutěži ani zdaleka nejlepší ofenzívu, tentokráte si však s chutí zastříleli a překonali hranici čtyřiceti získaných bodů. Konstantně se drží na předních pozicích a mají opravdu blízko těm, které by je mohly posunout pro příští ročník do Evropské ligy. Třeba vepředu se držící St. Étienne je jim vzdáleno na rozdíl pouhých dvou bodů.

MHSC po této porážce nemusí výrazněji panikařit, splnění jeho přání je totiž stále uskutečnitelné, a pořád může o evropské poháry usilovat stejně jako jeho sok, na kterého ztrácí tři body. Do tohoto střetnutí svěřenci trenéra Michela Der Zakariana vstoupili dobře, Hilton sklepl míč v šestnáctce pro Congrého, a ten z halfvoleje zacílil přesně k tyči.

Ve 27. minutě se Remeši podařilo vyrovnat. Výtečně ve středu pole zapracoval Zeneli, který následně přihrál míč doleva Oudinovi, a ten svou dělovkou propálil brankáře Lecomteho. Další branky přišly na řadu až po změně stran. Ve 47. minutě zahrávali hosté penaltu poté, co gólman Lecomte podrazil pronikajícího Diu, a tu proměnil se štěstím Zeneli.

Montpellier dokázal na nepříznivý stav zareagovat o osm minut později. Delort narážečkou uvolnil v pokutovém území Labordeho, jenž nakonec volil střelu s krátkou přípravou a balón usměrnil do sítě podél Mendyho. O všem podstatném se nakonec rozhodovalo v poslední dvacetiminutovce. A lépe vyšla tahle pasáž hry klubu z Grand Est.

Nejprve podruhé v tomto klání skóroval Oudin, na něhož naservíroval přesnou dlouhou kolmici Dingomé, a následné zakončení skončilo přesně v dolním rohu Lecomteho brány. V 88. minutě o výhře Remeše definitivně rozhodl střídající Chavarría, k němuž doputoval míč po přihrávce Doumbiy, a pak už ho stačilo jen poslat ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele