38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nantes poslední zápas v sezoně prohrálo

Pokazilo si tím slušnou sérii. Racingu přitom stačila k výhře jediná proměněná penalta. Díky tomu v tabulce obsadí lepší příčku a za předvedené výkony v končícím ročníku se rozhodně nemusí stydět.

Diváci na stadionu viděli dohromady pouhopouhé tři střely na branku. V prvním poločase se na trávníku nestalo prakticky vůbec nic zajímavého. Sedm minut po startu toho druhého hlavičkoval Kalifa Coulibaly těsně vedle brány, kterou při absenci Matze Selse střežil japonský reprezentant Eiji Kawashima.

Vítěz Coupe de la Ligue šel do vedení v 60 minutě. Rohodčí Abed se musel poradit s asistentem u videa, jestli Nicolas Pallois skutečně fauloval ve vlastním vápně Leba Mothibu. Následně se kopala penalta, které při absenci Cypriana Tatarusana i Maxime Dupého musel čelit dvaadvacetiletý Alexandre Olliero.

Vybral si skočit po své pravé ruce, zatímco protihráč z Jihoafrické republiky volil opačný kout brány - 0:1. Do konce však stále zbývalo více než třicet minut. Jenže Kanárci dnes na rozdíl od některých minulých klání po hřišti nelétali. Do konce utkání zahrozili pouze Anthony Walongwa a Kalifa Coulibaly. Nikdo z nich ale síť nerozvlnil.

FC Nantes tedy připisuje první domácí porážku se Strasbourgem od června roku 1971. Hráči klubu ze Stade de la Beaujoire zároveň nedokázali po třiceti vzájemných zápasech dát tomuto soupeři ani jeden gól. Sezonu tedy Halilhodžićova skvadra zakončí s osmačtyřiceti body, přičemž stejné číslo svítí shodou okolností i v kolonkách vstřelených a inkasovaných branek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele