28. kolo
17.04.2019 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

PSG znovu prohrálo, v dohrávce padlo v Nantes

O další velké překvapení se postaralo PSG, které v dohrávce kola prohrálo na hřišti Nantes 2:3 a v Ligue 1 nevyhrálo už třetí zápas v řadě. Thomas Tuchel opět nasadil sestavu bez největších hvězd a znovu se to nevyplatilo. Nantes oplatilo Paříži předchozí dvě porážky a v tabulce si pojistilo bezpečný náskok před sestupovými pozicemi.

Pařížané museli o víkendu spolknout hodně těžkou porážku na hřišti druhého Lille, kde schytali pětigólový debakl a v dohrávce kola to chtěli odčinit. Hosty čekalo Nantes, se kterým se v letošní sezoně už dvakrát potkali a pokaždé z toho byla výhra favorita. Utkání na Stade de la Beaujoire ale přineslo jiný scénář...

PSG hrálo bez velkých hvězd typu Neymara, Cavaniho, Di Maríi, Thiaga Silvy nebo Verrattiho a na jeho hře to v úvodu bylo znát. Nantes přispěchalo ve 12. minutě s Coulibalyho hlavičkovou příležitostí, kterou Buffon dobře vyrazil. O sedm minut později se o slovo přihlásili i hosté a Dani Alves nádhernou střelou do pravého horního rohu a navíc z velké vzdálenosti poslal PSG do vedení. Radost Tuchelových svěřenců měla jepičího trvání, po rohovém kopu Rongiera přesně hlavičkoval Diego Carlos a srovnal na 1:1. I když hosté dál drželi častěji balón, mnohokrát se do zakončení nedostávali a gólman Dupé neměl tolik zákroků. Před koncem prvního poločasu se u postranní čáry nechal obrat o balón Kehrer a z následného útoku zakončil akci do prázdné branky Majeed Waris. Nantes zaskočilo favorita a poločas vyhrálo překvapivě 2:1.

Hosté chtěli po přestávce zabrat a vyrovnat, jenomže v 52. minutě rozehrávalo Nantes další rohový kop a Dani Alves si vstřelil nešťastného vlastence. Kanárci vedli už o dva góly a to nemuselo zůstat jen u nich. O chvíli později vyrobil chybu Buffon a trefit prázdnou branku se pokusil Coulibaly, ovšem jeho pokus skončil nad. Tato fáze utkání nápadně připomínala zápas s Lille. PSG zcela zaskočeno nevědělo co hrát, i když drželo balón.

Nantes bylo blízko senzaci a jeho příznivce ještě pořádně znejistěl Metehan Güclü, který po zpětné přihrávce minutu před koncem snížil a Paříž ještě doufala ve vyrovnání. Hosté si sice vytvořili závěrečný tlak, ale vyrovnat přeci jenom nestihli. Nantes zvládlo i čtyřminutové nastavení a získává cenný skalp.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Kde je preview?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel ven

Reagovat
Realita

Kurva co se to s tou PSG děje???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele