10. kolo
20.10.2018 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Dijon FCO - Lille OSC 1:2

Lille slaví další tři body, které tentokrát vybojovalo na půdě domácího Dijonu. V utkání s ním jsme viděli dvě penalty, obě proměněné úspěšně. Větší radost mohou mít hosté, kteří díky trefě Arauja nakonec vítězí.

Lille je velkou senzací první francouzské ligy a to především díky mladému útočníkovi Nicolasi Pépému. Rychlonohé křídlo startovalo od prvních minut také proti domácímu Dijonu a jeho obráncům muselo být od začátku zápasu jasné, že je čekají velké potíže. Velmi zajímavou střel vyslal Pépé po vlastní akci na bránu Rúnara Rúnarssona už po třech minutách.

Na opačné straně se zajímavou střelu v akrobatické pozici blýskl mladý obránce Valentin Rosier, jenže jeho střela neměla dostatečnou razanci. Po dvaceti minutách se dostalo do vedení favorizované mužstvo z Lille. Obránce Wesley Lautoa totiž při snaze zastavit pronikajícího Pépého musel ve vápně na zem a centrovaný míč zasáhl rukou. Sudí neměl pochopení pro jeho protesty a pískal pokutový kop. K němu se postavil Pépé a vybral správnou stranu - 1:0.

Na opačné straně se do vápna probíjel aktivní útočník Benjamin Jeannot, jehož musela zastavovat dvojice protihráčů až v poslední chvíli. Deset minut před koncem první půle dostal příležitost i prostor rychlík Nicolas Pépé a využil toho k průniku do vápna. Posléze vypálil na zadní tyč a brankář Rúnar Rúnarsson si musel hodně oddechnout, když viděl, jak se míč točí kolem tyče ven.

Domácí se trápili v obraně i útoku a Lille naopak dominovalo. To si vyloženě zasloužilo další branku a dočkali jsme se jí ještě v prvním poločase. Mladý záložník Mehmet Çelik načasoval perfektně nahrávku do otevřené obrany domácích na Luize Arauja a ten si poradil jak s obráncem, tak s brankářem - 2:0.

Druhý poločas už byl mnohem opatrnější a domácím se do útoku zase tolik nechtělo. Rosier se s trochou štěstí dostal ke zakončení, které však mířilo asi dva metry nad. Brankáře Maignana poté pořádně protáhl střídající Yoann Gourcuff. Maignan však přesto neudržel čisté konto. V 81. minutě zahrál rukou zkušený stoper José Fonte a domácí záložník Mehdi Abeid alespoň snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele