26. kolo
22.02.2019 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Étienne zařídil výhru v Dijonu stoper Subotič

I v notně okleštěné sestavě vlivem zranění Kévina Monneta-Paqueta, Romaina Hamoumy nebo Mathieua Debuchyho se St. Étienne podařilo v předehrávce šestadvacátého kola uspět naplno, a na půdě stále se trápícího Dijonu, který si připsal již svou čtvrtou ligovou porážku v řadě, vyhrálo díky jediné brance Nevena Subotiče ze druhé půle.

Před měsícem se oba celky střetly naposledy a tehdy nedopadlo měření sil pro ASSE vůbec dobře, neboť od svého protivníka v Coupe de France inkasoval hned šest branek. Tentokráte v defenzívě podal o dost svědomitější výkon. Domácí naopak podruhé za sebou neskórovali a vlastní renomé si po minulém nevydařeném klání v Nimes nevylepšili.

Celkem sedmkrát se Dijon střetl se St. Étienne na nejvyšší úrovni, nikdy svého protivníka v rámci Ligue 1 neporazil, a svou mizernou bilanci s ním nevylepšil ani nyní. Jako by v podstatě ale ani nechtěl. Alespoň takové tvrzení může naznačovat průběh prvního dějství, ve kterém se v podstatě minimálně snažil o útočení a soustředil se hlavně na bránění.

Nutno však podotknout, že ani Les Verts v ofenzívě v první pětačtyřicetiminutovce nijak nezářili. Ve 27. minutě možná jakžtakž zahrozil Chazrí, jenž napřáhl ze slušné vzdálenosti, každopádně gólman Allain jeho pokus stačil vyrazit do bezpečí. O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce, to už oba celky přece jenom více otevřely hru.

Velice blízko ke změně bezbrankového skóre byl v 59. minutě Cabella. Ten vnikl do šestnáctky a ocitl se v tutové pozice před Allainem, jenže z blízkosti trefil jen brankářovy nohy, a bezprostřední dorážku následně usměrnil jen do boční sítě. Trefil se až Cabellův spoluhráč Subotič, to když zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Chazrího.

V podstatě až v nastavení se nějakým způsobem ozval také burgundský klub. I když hlavní rozhodčí Abed neměl v utkání přílišnou práci, za celých devadesát minut třeba nemusel udělovat jediný osobní trest, řešil v závěru ošemetnou situaci ohledně uznání vyrovnávacího gólu Yamberého. Bohužel pro Dijon video ukázalo, že skóroval pouze z ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele