23. kolo
13.02.2019 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Saint-Étienne přehrálo Štrasburk a je jen tři body od třetího místa

Saint-Étienne doma zvládlo důležitou dohrávku se Štrasburkem a po výhře 2:1 se posunulo na čtvrté místo, jen tři body za třetí Olympique Lyon. Svěřenci Jeana-Louise Gasseta tak odpověděli na víkendovou porážku tím nejlepším způsobem. Hráčům Les Verts se vydařil první poločas, do půlhodiny skórovali Robert Berić a Loic Perrin. Štrasburk sice v závěru snížil, ovšem na více se nezmohl.

Podle trenéra domácích Jeana-Louise Gasseta šlo o nejdůležitější zápas týdne. Saint-Étienne se střetlo se Štrasburkem o evropské poháry. I hostující Racing se totiž mohl v případě výhry posunout na čtvrté místo.

Hostujícímu celku ale vůbec nevyšel vstup do utkání a už ve 4. minutě poprvé inkasoval. Kolodziejczak poslal do šestnáctky centr a Robert Berić hlavou otevřel skóre utkání. O chvíli později byla nařízena penalta za ruku Mitroviće, nicméně sudí jí po shlédnutí videa odvolal. Racing se z rychlé branky nemohl otřepat a ve 26. minutě obdržel druhý gól. Berić se tentokrát proměnil v nahrávače a vysokým centrem na zadní tyč našel Loica Perrina, jenž také hlavou překonal brankáře Selse.

Saint-Étienne bylo po většinu zápasu lepším týmem a hosty k ničemu velkému nepouštělo. Racing se sice ve druhém poločase snažil o co nejrychlejší kontaktní branku, ale recept na obranu domácích dlouho nenašel. Saint-Étienne ale zápas v klidu nedohrálo, protože čtvrthodinu před koncem skutečně přišlo snížení. Defenzíva zelených nedokázala odvrátit rohový kop, balón si pak našel cestu skrz vápno až do malého pokutového území a tam zblízka pod břevno zakončil Nuno Da Costa.

Domácí se v závěru znovu marně dožadovali pokutového kopu. Sudí Buquet ho opět odpískal, ale vzápětí po shlédnutí videa zase odvolal. Šance Štrasburku tak nadále žily, jenže i ony vzaly po vypršení pětiminutového nastaveného času za své. Saint-Étienne zvládlo důležitou dohrávku a Lyonu se přiblížilo na tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele