17. kolo
16.01.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Wahbi Khazri dvěma góly zničil Marseille a přisoudil St. Étienne vítězství

Marseille na St. Étienne v posledních letech uměla. Bylo tomu v roce 2013, kdy s ním prohrála naposledy, z dvaadvaceti posledních případů tomu bylo přitom jednou jedinkrát, jenže na řadu tentokráte přišla druhá porážka během tohoto dlouhého období. Domácí potvrdili, že jsou ve velmi dobré formě, a skolili i trápícího se francouzského giganta.

Les Verts si tímhle výsledkem opravdu výrazně řekli o boj o příčky zajišťující pro příští sezónu evropské poháry. Před vlastními fanoušky získali už své osmé vítězství z dosavadních deseti domácích utkání a vyhoupli se po této dohrávce na třetí příčku. Zato Les Phocéens prodloužili své čekání na výhru napříč všemi soutěžemi na devět zápasů.

OM přitom zvládl první poločas lépe, jeho soupeř si nějaký permanentní tlak nevytvářel, už vůbec se pak nedostával s nějakou větší pravidelností do gólových šancí. Tu vůbec první si ASSE připsal na své konto ve 12. minutě, kdy Khazri z pravé strany poslal prudký centr do šestnáctky, míč zachytil Diony, jenže z těžké pozice ho hlavou usměrnil jen mimo.

Naopak v 16. minutě Marseille udeřila ze své první vážnější příležitosti. Thauvin zprava jemným obloučkem vybídl z druhé vlny nabíhajícího si Strootmana, jenž byl v pokutovém území zcela nehlídaný, a měl dostatek času a prostoru na to, aby hlavou rozvlnil síť. Po standardce se snažil vyrovnávat Perrin, avšak jeho zakončení nebylo přesné.

V 54. minutě mohli hosté svůj náskok navýšit, nicméně Ocamposův pokus zlikvidoval brankář Ruffier a Thauvin z dorážky pouze přestřelil. Naopak o pět minut později St. Étienne poprvé skórovalo. Pronikajícího Khazriho srazil ve vlastní šestnáctce gólman Mandanda, sudí Gautier nařídil penaltu, a tu sám tuniský reprezentant proměnil.

Dvacet minut před koncem se snažil navrátit vedení na stranu Marseille hlavičkující Thauvin, jeho pokus však nebyl ani dostatečně razantní, ani přesný, a tak míč skončil jen mimo. Velkou tutovku pak spálil Ocampos, který nevyzrál na Ruffiera, naopak St. Étienne v 88. minutě rozradostnil Khazri, na jehož dělovku neměl Mandanda absolutně žádný nárok.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele