30. kolo
01.04.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

St. Étienne si poradilo s Nimes a posunulo se na čtvrtou příčku

Byl to hodně tuhý boj pro St. Étienne, které se díky urvaným třem bodům nad Nimes posunulo na čtvrté místo tabulky, kde vystřídalo Marseille. Krokodýli neodvedli na Stade Geoffroy-Guichard vůbec špatný výkon, neproměněné šance, hlavně ze druhého poločasu, je však stály dobrý výsledek. O výhře nad Nimes rozhodl svou brankou Robert Berič.

Domácí nevstoupili do tohoto střetnutí moc šťastně. Už ve 2. minutě jejich soupeř gólově zaúřadoval, to když po pravé straně unikl Denis Bouanga, následně adresoval dlouhý centr do šestnáctky, a protože vracející se stopeři Subotič s Kolodziejczakem neodhadli dobře směr letu míče ani nabíhajícího si Bobichona, skončila jeho hlavička v šibenici.

Tenhle moment každopádně ASSE na kolena nesrazil, záhy mohl vyrovnat Berič, jeho zakončení hlavou však vytěsnil brankář Bernardoni, a jeho následná dorážka skončila nad brankou. Slovincův případný gól by však stejně zřejmě neplatil kvůli ofsajdu. Nicméně ve 24. minutě byl již stav nerozhodný, jelikož hostující defenzíva hrubě chybovala.

Konkrétně se hrubice dopustil Ferri, jenž v nevhodnou chvíli upadl sám na trávník, meruny se tak zmocnil Cabella, který vyběhnuvšího Bernardoniho přehodil chytrým, jemným obloučkem. Krátce po přestávce mohl přetavit vedení na stranu Les Verts aktivní Nordin, jeho přízemní pokus pravačkou však zlikvidoval pozorný Bernardoni.

Po hodině hry naopak mohlo udeřit Nimes, Denis Bouanga vyslal štiplavý pokus z dálky, fantasticky ale polapil balón gólman Ruffier. V obrovské příležitosti pak selhal ještě Ripart, jenž se ocitl v pokutovém území sám před Ruffierem, měl ovšem problémy se zpracováním míče, a tak z blízkosti nakonec stačil trefit pouze rukavice svého soka.

Olympique pokračoval v honbě za vstřelenou brankou, asi nejblíže jí byl ve druhé půli Bozok, nasměroval však centr z rohového čtvrtkruhu od Savaniera jen do břevna. Poslední slovo si tak tedy mohlo vzít St. Étienne. Berič protečoval pas Vady do sítě, video přitom potvrdilo, že nebyl v ofsajdu, a na jeho trefu již hosté ve zbytku utkání nezareagovali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele