6. kolo
21.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Nîmes Olympique 1:1

Monaco se výsledkově nemůže stále chytnout. A na své teprve druhé vítězství v sezóně čeká už od půlky srpna. Od té doby šestkrát v řadě, pokud-li do statistik zahrneme i Ligu mistrů, nepoznalo pocit zisku třech bodů. Nic na tom nezměnila ani předehrávka kola šestého proti nováčkovi Ligue 1 z Nimes. Ten si na konečnou plichtu určitě nestěžoval.

Aby knížecí klub v lize nevyhrál čtyřikrát v řadě, to se mu stalo za poslední čtyři sezóny vůbec poprvé. Chuť si jednoduše nespravil ani po úterní porážce od Atlética Madrid. Už po devatenácti minutách hry musel dohánět manko po přesném zásahu Anthonyho Briancona, nakonec Radamel Falcao o osm minut později aspoň zařídil svému týmu remízu.

Změn za poslední dvě sezóny je prostě v ASM hodně a odchod hned několika hráčů jinam si prostě evidentně vybírá svou daň. V létě odešli pryč Thomas Lemar, Fabinho i Joao Moutinho, rok předtím pak opustili kádr Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Bernardo Silva a Tiemoué Bakayoko, kteří tvořili základní osu tehdy mistrovského týmu.

Nimes na půdě favorita tohoto souboje vstoupilo nebojácně. Už ve 3. minutě zkoušel z dálky skórovat Bobichon, zamířil ovšem jen vedle, v 9. minutě pak oslovil domácího brankáře Benaglia, který stále nahrazuje obvyklou jedničku Danijela Subašiče, jenže ani v tomhle případě nebyl úspěšný tak, jak by si jeho spoluhráči představovali.

Monaco, které se se svým protivníkem střetlo na nejvyšší úrovní vůbec poprvé od roku 1993, se snažilo otevřít skóre utkání díky Jordimu Mboulovi, ten ale také neseřídil svá mířidla správně. Až v 19. minutě došlo k zásadnímu momentu tohoto klání. Bobichon rozehrál standardku centrem do šestnáctky, kde se hlavou prosadil Briancon.

Celkem nastřílel Falcao v nejvyšší francouzské soutěži doposud 52 gólů. A další si nepřipsal ještě ve 25. minutě, kdy z přímého kopu zamířil pouze nad břevno, ale o dvě minuty později po spolupráci s Aïtem Bennasserem už ano, jelikož svůj přízemní pokus z hranice pokutového oblouku usměrnil přesně na bližší tyčku, kam se gólman Bernardoni jen marně natahoval.

Ještě před přestávkou mohl Falcao skórovat znovu, nicméně po centru Raggiho se blýskl skvělým zákrokem Bernardoni. Ve 49. minutě se pak hostující muž v rukavicích představil v dobrém světle ještě jednou, pravačku Diopa totiž rovněž vychytal. A v 53. minutě mělo Nimes velké štěstí, že Falcao po standardce Tielemanse trefil jen břevno.

Prakticky jedinou vážnější příležitost druhé půle si hosté vytvořili v 63. minutě, to když Bobichon rozehrál přímý volný kop centrem do pokutového území, odkud Briancon hlavou zakončoval, a Benaglio pohotově zasáhl. Deset minut před koncem mohl Monacu přisoudit tři body střídající Sylla, jenže z halfvoleje minul kýžený a chtěný prostor.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele