9. kolo
06.10.2018 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Amiens SC - Dijon FCO 1:0

Amiens překvapilo a na Stade de la Licorne se slaví. Nečekanou radost domácím příznivcům způsobil Saman Ghoddos, který se ve 39. minutě postaral o jedinou branku utkání s Dijonem.

Úvod utkání se nesl v hodně rozvážném tempu a mnoha šancí jsme se nedočkali. Diváci nemohli být moc spokojení a dávali to hlasitě najevo. Po dvaceti minutách nudy jsme byli svědky první branky, která však neplatila dlouho. Domácí útočník Moussa Konaté se prosadil hlavičkou přesně, jenže pro ofsajdové postavení nemohla být branka nakonec uznána.

Také hosté se dostali do jedné velké šance, ale ani oni ji nevyužili. Hostující útočník Benjamin Jeannot měl ve vápně Amiens dostatek prostoru i času a obránci se k němu nedostali ta rychle. Ovšem jeho rána orazítkovala pouze levou tyč a brankář Régis Gurtner si mohl pořádně oddechnout.

O pouhé tři minuty už konečně padl gól. A nejenže byl regulérní, ale taky se jednalo o naprosto skvělou branku. Po faulu u vápna domácí rozehrávali volný přímý kop. Zkušený záložník Ganso přiťukl míč Samanu Ghoddosovi, který to vyzkoušel dělovkou přímo. A dobře udělal, protože jeho rána zaplula krásně do sítě - 1:0!

Jinak první poločas mnoho krásy nenabídl a skončil těsným vedením domácích hráčů. Islandský mladík mezi třemi tyčemi hostí Rúnar Rúnarsson musel zasahovat po ráně Gansa a vše naštěstí zvládl. Plné ruce práce měl také brankář Régis Gurtner, kterého vyzkoušela rána ze střední vzdálenosti. Gurtner ale střelu dopředu dobře viděl a mohl se podle toho zařídit.

Po hodině hry se Juan Ferney Otero vydal dopředu po pravé straně, ale jeho pas nebyl přesný. Posléze se na hrací plochu dostal Yoann Gourcuff a hned byl vidět. Jeho první rána mířila jen do náruče Gurtnera, který si poradil. V posledních deseti minutách se Dijon dostal do tlaku a Amiens se jen bránilo. Šanci navýšit náskok měl střídající Gaoussou Traoré, který se dostal do velké šance. Jenže jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil Rúnar Rúnarsson.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele