38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Montpellier HSC 1:1

Rennes si situaci pohlídalo a sezonu zakončí na skvělém pátém místě. Ani v Montpellieru nemusí být po osmatřicátém kole vyloženě zklamaní. Desátá příčka a jednapadesát bodů představuje oproti loňsku výrazné zlepšení.

Skvadra Sabriho Lamouchiho skórovala jako první, protože hostující obrana nedokázala uklidit míč do bezpečí, takže jej mohl Joris Gnagnon prostrčit do šestnáctky, kde prostřelil brankáře Adrien Hunou - 1:0. Hned v 18. minutě se Les Rouges et Noirs dožadovali odpískání přímého kopu, jelikož Jérémyho Gelina údajně fauloval Giovanni Sio, jenž ještě v minulé sezoně oblékal dres celku z Roazhon Parku.

Rozhodčí Abed však na tyto výtky nereagoval, takže mohl útočník z Pobřeží slonoviny přesnou přihrávkou oslovit nabíhajícího Isaaca Mbenzu, který nekompromisně propálil Tomáše Koubka, který jinak rozhodně může svou první sezonu ve Francii hodnotit pozitivně. Stejně jako na začátku století Petr Čech, také on přispěl několika výbornými zákroky k vybojované páté pozici.

MHSC bylo v následujících minutách aktivnější, což vyústilo ve střelu Sia, kterou Hamari Traoré tečoval do břevna. Následně to znovu zkoušel Mbenza, avšak Gelin se objevil ve správný čas na správném místě. V poslední době předváděl v dresu Rennes výborné výkony James Léa-Siliki a byl to právě tenhle jednadvacetiletý záložník, kdo v závěru úvodního poločasu pořádně protáhnul Benjamina Lecomteho.

Po změně stran byla zase řada na českém gólmanovi. Nejprve kopačkou zastavil další Mbenzovu navštívenku, a poté zneškodnil i pumelici z kopačky Giovanniho Sia. V závěrečné desetiminutovce se musel ještě vytáhnout proti šanci Ambroise Oyonga. Takže La Paillade nebylo přáno tento duel vyhrát. Na druhou stranu výběr Michela Der Zakariana inkasoval pouhých třiatřicet branek, tedy o pouhé čtyři více než mistři z PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele