14. kolo
25.11.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Nantes 2:1

Návrat Wahbiho Khazriho měl pro Rennes cenu zlata. Díky jeho dvěma trefám vyšlo derby smolně pro Nantes, které navíc dohrávalo více než 30 minut od deseti. Takže Sabri Lamouchi připisuje v prvním domácím střetnutí první výhru.

Les Rouges et Noirs začali aktivněji a Benjamin Bourigeaud zkoušel své štěstí z dálky. Na druhé straně hřiště se připomněli Adrien Thomasson a Emiliana Sala, nicméně jejich pokusy v podstatě nemohly Tomáše Koubka vystrašit. V závěru poločasu se tlačili domácí do šancí. Léo Dubois musel zblokovávat střelu Khazriho. Následně Ciprian Tatarusanu pokazil radost Adrienu Hunouovi a Jamesi Léa-Silikimu.

Bourigeaudovu příležitost pak likvidoval na brankové čáře Nicolas Pallois. V 51. minutě se hned do vápna Yoann Gourcuff. Míč pak zřejmě lehce líznul nohu Koffiho Djidjiho a odrazil se ke Khazrimu, který stál ještě s jedním spoluhráčem v jasném ofsajdu. Praporek rozhodčího však zůstal dole, takže se mohl Khazri prosadil střelou podél padajícího rumunského gólmana - 1:0.

Nicolas Pallois v 57. minutě inkasoval po ostrém zákroku druhou žlutou a pakoval se ze hřiště. I v oslabení se ovšem Les Canaris podařilo vyrovnat. Thomasson byl ve vápně faulován Mexerem. Emiliano Sala se do balonu opřel s pořádnou razancí a brutální ranou pod víko jednoznačně proměnil, přestože český brankář zůstal stát - 1:1.

Argentinec Sala pak ukázal, že na hřišti je skutečně především kvůli střílení branek. Jeho nepřesvědčivý obranný zákrok (byť možná s faulem) znamenal, že se balonu zmocnil Benjamin André. Naservíroval do ideálního prostoru pro Khazriho, jenž volil v podstatě totožné řešení, jako v prvním případě - 2:1.

Nic platné tak nebylo Tatarusanovi, že si na balon sáhnul. Rennes potvrdilo, že se jim proti Nantes daří, ať už trénuje Michel Der Zakarian, René Girard, Sergio Conceicao nebo Claudio Ranieri. Příští zápas sehraje Lamouchiho družina rovněž v prostředí domácího Roazhon Parku, přičemž soupeřem bude celek Amiens SC.

Nantes nevyužilo možnosti vybudovat si náskok před pronásledovateli, avšak o pátou příčku po čtrnáctém kole nepřijde. Pořád je na čem pracovat a co vylepšovat. Tím spíše, že za týden čeká Kanárky velice důležitý duel na Stade Geoffroy-Guichard, kde hraje domácí zápasy AS Saint-Étienne, toho času okupující v tabulce šestou příčku se čtyřbodovou ztrátou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele