27. kolo
24.02.2018 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - ES Troyes 2:0

Rennes potvrdilo roli favorita a díky dvěma brankám ze druhého poločasu před vlastními fanoušky porazilo o záchranu bojující Troyes. Bretaňský celek tak prodloužil svou sérii neporazitelnosti na tři zápasy v řadě a mílovými kroky se přibližuje příčkám zaručující evropské poháry. ESTAC naopak nebodoval po dvou kolech úspěchů.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto střetnutí nabídla jen jedno jediné zakončení, a to to nepřesné od hostujícího záložníka Pelého, jinak si diváci na další šanci museli počkat až do 38. minuty. Po rychlém brejku hlavou střílel domácí středopolař Gourcuff, nicméně jeho pokus brankáře Zelaznyho nevystrašil. Druhá půle pak byla určitě podstatně zajímavější než ta první.

Domácím zajisté pomohla brzká vstřelená branka ze 47. minuty. Sotva hlavní rozhodčí Léonard dal znamení k zahájení dějství druhého, už musel po nečistém skluzu Giraudona vůči pronikajícímu Sarrovi v pokutovém území nařizovat penaltu. K té se postavil Khazri, jenž z bílého puntíku zamířil bezpečně do protipohybu Zelaznyho.

Rennes bylo směrem dopředu i nadále o něco aktivnějším mužstvem, následně mohlo zahrozit ze standardní situace, nicméně Andrého hlavičku po rohovém kopu zlikvidoval Zelazny. Vítězství domácích definitivně pojistil o dvě minuty později Prcič, který zpoza šestnáctky uklidil svou přízemní střelu přesně k tyči, kam se Zelazny jen marně natahoval.

Troyes muselo během uplynulého týdne sehrát dohrávku čtyřiadvacátého kola proti Dijonu a možná že právě únava z tohoto klání hrála s postupujícími minutami čím dál větší úlohu. SRFC bez větších problémů uhlídal dvougólový náskok, a to navíc ještě v závěru mohl přidat další přesný zásah Sakho, avšak z blízkosti ho parádně vychytal Zelazny.

V nastavení ještě hosté přišli zbytečně o svého levého beka Traorého, který bude muset příští duel proti slavnému PSG vynechat. U lajny na útočné polovině soupeře si zbytečně ostře počínal vůči Bourigeaudovi a červená karta byla pro něj oprávněným trestem. Na konečný výsledek neměla tahle situace pochopitelně žádný vliv.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele