22. kolo
20.01.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

Po třech porážkách na přelomu prosince a ledna se Rennes podařilo zvítězit dvakrát za sebou a zase se dostalo zpátky do boje o evropské poháry. Po minulém skalpu Lille si tentokráte v bretaňském derby poradilo s Angers, a to díky proměněné penaltě Benjamina Bourigeauda z 84. minuty. Pro hosty byl konečný neúspěch opravdu hodně frustrující.

Les Scoïstes před týdnem urvali velmi cennou plichtu v Lyonu, následně se jim podařilo naplno bodovat s Troyes, a i na půdě hodně neoblíbeného protivníka, jehož v nejvyšší soutěži ještě nikdy neskolili, byli blízko aspoň nerozhodnému rezultátu. Domácí však potvrdili, že v závěrečných minutách patří v poslední době vůbec k nejsilnějším.

Hned třináct předchozích branek se jim podařilo vsítit až po přestávce, přitom osm z posledních jedenácti tref zaznamenali v konečných deseti minutách. Angers v Roazhon Parku dřelo do úmoru, hlavně druhý poločas byl pro něj značně složitý, jelikož už od 39. minuty hrálo o deseti. Domů ovšem ve finále nepřivezlo vůbec nic.

Už po půlhodině hry přitom hosté přišli o svou brankářskou jedničku. Butelle ve snaze zastavit dalekonosný projektil Gelina ze 14. minuty opravdu hodně nešetrně spadl na zem a pravděpodobně si poranil rameno. Sice ještě následujících zhruba dvacet minut na hřišti vydržel, ale bolesti přetrvávaly, a tak na jeho místo musel náhradník Michel.

Těsně poté přišla na řadu další velká nepříjemnost. Oniangué u lajny nevybíravě sestřelil Ludovica Baala, rozhodčí Moreira mu udělil za tentok zákrok žlutou kartu, a protože toho samého hráče napomínal také pár minut před tím, musela následovat červená karta. Smutný příběh pro konžského záložníka, jenž právě v Rennes načínal svou kariéru.

Druhý poločas byl ještě zajímavější než ten první. V 64. minutě vypálil z dálky velmi slušně Bourigeaud, ovšem Michel stačil jeho střelu jednoruč pod břevnem zastavit. Pak ale hostující muž v rukavicích jako by trošku situaci podcenil a v 71. minutě měl velké štěstí, že náhradník Lea Siliki nakonec rozezvonil pouze horní brankovou konstrukci.

O tři minuty později se naopak klidně mohlo ujmout vedení Angers, jenže taktéž Tait mohl litovat, že trefil parádní ranou pouze horní tyčku. V 84. minutě následoval rozhodující moment celého střetnutí. Brandon ve vápně trefil stopera Pavloviče do ruky, kopala se penalta, a ta byla zahrávajícím Bourigeaudem bezpečně proměněna.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele