16. kolo
02.12.2017 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Amiens SC 2:0

Střetly se proti sobě dva celky, jimž se v uplynulých týdnech opravdu náramně dařilo. A nakonec díky dvěma trefám ze druhé půle urvalo tři body zkušenější Rennes, které vyhrálo už pošesté v uplynulých sedmi kolech. Amiens naopak přišlo o svou úctyhodnou šňůru neporazitelnosti. Ta trvala od října a činila dlouhých osm utkání.

Bretaňský celek tak zřejmě definitivně napravil svůj nedobrý start do tohoto ročníku a říká si hlasitě o evropské poháry. A že na ně poměrně dlouho čeká, vždyť naposledy se zúčastnil základních skupin Evropské ligy v roce 2011. Když bude takto pokračovat, může být po podzimu dokonce na úplně nejčelnějších pozicích.

Domácí začali zostra a už po dvanácti minutách se mohli ujmout vedení. Bourigeaud využil pobídky od Khazriho k vlastnímu zakončení, míč ovšem k jeho smůle narazil pouze do tyčky. Hosté si svou největší šanci první půle vytvořili ve 24. minutě. Gakpé unikl obránci Zeffanemu a levačkou slušně vypálil, střílel však jen mimo.

Těsně před přestávkou, konkrétně v první minutě nastavení, pak došlo k poměrně spornému momentu v pokutovém území Rennes. Tam totiž upadl Konaté po souboji se stoperem Gelinem, dožadoval se nařízení penalty, jenže sudí Léonard toužebné motlitby hostujícího útočníka nevyslyšel, a na bílý puntík prostě neodhodlal ukázat.

Ve druhé půli pak SRFC byl vepředu o něco aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem a nakonec se radoval ze tří bodů. Amiensu jako by po náročném programu a především fyzicky vyčerpávajícím zápase ve vloženém kole s Dijonem došly síly a soupeř toho využil. Už v 52. minutě hrozil Khazri, nicméně jeho pokus skvěle vyrazil brankář Gurtner.

V 72. minutě se již svěřenci kouče Sabriho Lamouchiho dočkali své první branky. Khazri ve středu pole zakombinoval rychle s Hunouem, zakličkoval těsně za pokutovým územím a hbitě zamířil přesně k tyči. V 84. minutě ještě zacílil přesně André, jenž svou hlavičku po standardce Bourigeauda poslal nechytatelně a nekompromisně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co má znamenat ten ocásek 2,01???Book si asi rád hraje . I na něho dojde a bude rád , že se bude moct v létě napást zeleného.

Reagovat
smazaný uživatel

A jako co? To potřebuješ mít jen celá čísla? Nebo zaokrouhlení?

Reagovat
smazaný uživatel

A jako nic.

Reagovat
smazaný uživatel

No to bych řekl. Realita stanovování kurzu je totiž složitější, než si myslíš - bookie asi těžko udělá jen tak z plezíru ocácek.

Nebo si to možná nemyslíš, ale z tvého příspěvku to tak vypadá...Ať se daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase myslím , že si s náma hraje. TAKY PŘEJU SAMÉ ZELENÉ .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele