5. kolo
09.09.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SM Caen - Dijon FCO 2:1

Caen dohrávalo o deseti, přesto zase vyhrálo a drží kontakt s čelem tabulky. Dijon naopak tentokrát nepotvrdil předchozí bojovné výkony.

Pro Garandeho tým to začalo moc hezky. Cédric Yambéré fauloval ve vápně Ivana Santiniho. Ten si pak sám postavil balon na značku pokutového kopu a nechal zavzpomínat na Antonína Panenku, takže Baptiste Reynet byl bez šance - 1:0. Vyrovnání přišlo na pořad večera ještě v prvním poločase, i když tedy nakonec nebylo Dijonu nic platné.

Přízemní pumelice do levého dolního rohu z nějakých třiceti metrů v podání Jordana Mariého však rozhodně stála za to - 1:1. Ivan Santini v minulé sezoně nastřílel patnáct branek, z toho jen tři z penalt. V 54. minutě duelu s týmem Oliviera Dall’Oglia si šel po centru Adamy M’Bengueho hlavou pro druhý zásah, jenže Reynet stačil kopačkou vytěsnit balon do bezpečí.

Přihrávající fotbalista v 79. ale ošklivě podupal Fouada Chafika, vyfasoval rovnou červenou a pakoval se ze hřiště. Domácím to nevadilo, protože už za necelé dvě minuty poslal přízemní centr z pravé strany do vápna Dijonu Christian Kouakou a Ivan Santini vyvinul na Cédrika Yambérého v malém čtverci takový tlak, že bezmála sedmadvacetiletému obránci nezbylo nic jiného, než si dát vlastní gól - 2:1.

Caen nevyhrálo tři utkání v řadě skoro dva roky! Tehdy zakončilo sezonu na krásném sedmém místě, což se klidně může opakovat. Když totiž Garandeho tým najede na vítěznou vlnu, dokáže potrápit i nejlepší týmy. Určitě bude důležité střetnutí proti Nantes. Oproti tomu Dijon na domácím stadionu přivítá AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele