2. kolo
13.08.2017 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - Lille OSC 3:0

Pro tým, který v současnosti vede Marcelo "Blázen" Bielsa, nezačalo utkání dobře. Během úvodní dvacetiminutovky museli nuceně střídat Thiago Mendes a Kévin Malcuit. Třetí změnu udělal bývalý kouč Marseille ještě během úvodní pětačtyřicetiminutovky, čímž naznačil, že s výkonem svých svěřenců byl pramálo spokojený.

Jenže ani po začátku druhé půle to nebylo lepší. Mike Maignan se musel činit proti pokusu Jonase Martina. O chvíli později měl veliké štěstí, že šikovnou patičku od Ishana Sacka chtěl zužitkovat Nuno Da Costa, místo toho, aby přenechal o poznání lépe postavenému Idrissovi Saadimu, který by v podstatě doklepával do prázdné. Takhle balon zamířil vedle.

V 63. minutě Bielsu pramálo potěšil Maignan. Chystal se rychle rozehrát, jenže Benjamin Corgnet mu v tom chtěl zabránit vyražením balonu z rukou. Následovala výměna několika ostřejších slov, načež hostující jednička hodila po protihráči kulatý předmět. Rozhodčí Hamel pak po poradě s asistentem usoudil, že červená je na místě a dvaadvacetiletého Maignana vyloučil.

Veliký problém, když už máte třikrát vystřídáno. Kouakou Koffi tedy zůstal pouze na lavičce a mezi tři tyče se postavil Nicolas De Préville, jinak platný především v ofenzivě. Nejprve si připsal velmi dobrý zákrok, když se v šanci ocitnul Saadi. Příznivci LOSC možná vycítili šanci, že by to mohlo jít alespoň na bezbrankovou remízu.

Jenže v 74. minutě je vyvedl z omylu Jonas Martin, když Dimitri Liénard rozehrál na bližší tyč rohový kop a sedmadvacetiletý záložník zvládnul v nesnadné pozici poslal balon po zemi do protipohybu zaskakujícího "gólmana" - 1:0. Rozhodně to nebývá zvykem, nicméně De Préville se pak rozhodnul předat rukavice Ibrahimu Amadouovi.

Jako první ho zaměstnal výživným dalekonosným pokusem Kenny Lala, který povoláním záložník neudržel a jeho spoluhráči zabránili dorážce Edgara Iého jenom díky faulu. Amadou sice uhodnul stranu, nicméně Liénard mířil milimetrově přesně k pravé tyči, takže v 82. minutě zvýšil náskok Strasbourgu na 2:0.

V 88. minutě pak dostalo skóre svou finální podobu. Střela Jean-Eudese Aholoua byla sice zblokována, avšak balon se odrazil k Jérémymu Grimmovi, jenž zpoza šestnáctky vypálil a i přes veškerou snahu muže mezi třemi tyčemi se mu podařilo skórovat - 3:0. O to veselejší, že byl v té době na hřišti pouhé tři minuty. Racingu tak pojistil první domácí výhru mezi elitou od února 2008.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele